VÍDEO Els quatre detinguts pels atemptats arriben a l'Audiència Nacional

El seu testimoni pot ser clau per esclarir alguns punts pendents de la investigació

Trasllat dels detinguts a l'Audiència Nacional
Trasllat dels detinguts a l'Audiència Nacional | ACN
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:59h
Els quatre detinguts pels Mossos d'Esquadra vinculats als atemptats de Barcelona i Cambrils declararan aquest dimarts a l'Audiència Nacional a Madrid. El jutge que porta el cas és Fernando Andreu.

Tres dels detinguts van ser arrestats per la policia a Ripoll: Driss Oukabir (el van detenir als voltants d'una comissaria i va assegurar que el seu germà, un dels abatuts a Cambrils, li va robar la documentació), Mohammed Allaa (propietari de l'Audi amb el qual es va atacar a Cambrils, es va entregar a la policia) i Salh El Karib (propietari d'un locutori de Ripoll). L'altre detingut és Mohamed Houli Chemlal, l'únic supervivent de l'explosió a Alcanar, que està hospitalitzat.

Els testimonis dels detinguts poden ser claus per esclarir alguns dels interrogants que encara planegen sobre els atemptats: els objectius inicials, amb més de 100 bombones de butà concentrades a Alcanar, altres implicacions o fins i tot els vincles internacionals de la cèl·lula terrorista, que Interior ja ha donat per desarticulada.



Els quatre van ser detinguts entre el dijous i divendres. Abans de passar a disposició judicial, els Mossos van sol·licitar una pròrroga de la detenció, que la llei estipula que és de 72 hores, i que amb terrorisme es pot ampliar a 48 hores més. Des de la seva detenció, els presumptes terroristes han estat incomunicats en dependències policials a Catalunya i avui han estat traslladats a Madrid per la Guàrdia Civil.

Juntament amb els detinguts, el jutge Andreu disposarà aquest dilluns de l’atestat dels Mossos, que recull la investigació i el contingut dels interrogatoris d’aquests dies. Andreu va fer-se càrrec de la instrucció el passat dijous després que els Mossos confirmessin al seu jutjat que els fets de La Rambla de Barcelona constituïen un acte de terrorisme, competència de l’Audiència Nacional. A l’interrogatori hi serà la fiscal de l'Audiència Nacional Ana Noé.

Fonts de l’Audiència Nacional apunten a la importància del testimoni que pugui aportar Mohamed Houli Chemal, ferit en l’explosió a la casa d’Alcanar, que és qui pot aportar informació directa sobre els preparatius de l’atemptat.