Localitzada a la Ràpita la que podria ser la furgoneta de l'imam de Ripoll

El vehicle ha estat traslladat al complex central Egara dels Mossos d'Esquadra

Pla obert del camió carregat de bombones de butà sortint de la urbanització Montecarlo d'Alcanar amb una patrulla de Mossos mirant-s'ho.
Pla obert del camió carregat de bombones de butà sortint de la urbanització Montecarlo d'Alcanar amb una patrulla de Mossos mirant-s'ho. | ACN / A. Mayor
Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:58h
Els Mossos d’Esquadra han localitzat aquesta matinada passada una furgoneta relacionada amb la cèl·lula jihadista que preparava els atemptats de Barcelona i Cambrils des d'Alcanar. 

Segons han informat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, la furgoneta pertany a l'imam de Ripoll, Abdelbaki És Satty, i s'ha localitzat al carrer Sant Isidre de Sant Carles de la Ràpita, a 15 quilòmetres del xalet que servia de base d'operacions de la cèl·lula.

Aquesta troballa s'ha produït avui mateix, al voltant de les 5 del matí, i apuntalaria la tesi que l'imam és una de les persones mortes en l'explosió, tot esperant confirmar les seves identitats amb les restes d'ADN trobades a la casa.

Segons ha informat el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero en una roda de premsa aquest migdia, el vehicle, juntament amb els altres que els Mossos han localitzat en els darrers dies, ha estat traslladats al complex central Egara per realitzar les comprovacions i investigacions pertinents.

Mentrestant, a la zona on dimecres passat es va produir la explosió del xalet a Alcanar Platja, agents del TEDAX i la policia científica continuen fent una tasca “minuciosa” d’inspecció de les runes i les restes biològiques localitzades, que podria durar “dies o fins i tot setmanes”, segons Trapero. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que en l’explosió hi van morir dues persones, però no descarten que n’hi puguin haver tres: “pensem que són dos, però no està confirmat”, ha afirmat.

Trapero ha especificat que encara no es disposa dels resultats dels anàlisis d’ADN encara de les restes d’Alcanar, però que “indicis rellevants” que apunten que l’Imam de Ripoll es trobava al xalet.

Avui també s’han començat a retirar les bombones de butà que s’han pogut extreure d’entre les runes del xalet derruït de la urbanització de Montecarlo, a Alcanar Platja, on la cèl·lula jihadista preparava els atemptats.

Al voltant de la una del migdia un camió s’ha emportat més d’un centenar de bombones. Durant el matí alguns dels 7 veïns que encara no poden tornar a les seves cases han pogut entrar per recollir algunes pertinences.