El pianista Òscar Martín rep la Medalla Albéniz

El músic sevillà interpreta avui la Suite Iberia, una de les obres mestres d'Albéniz

Òscar Martín interpretarà la Suite Iberia d'Albéniz
Òscar Martín interpretarà la Suite Iberia d'Albéniz | Aj. Camprodon
Redacció
15 d'agost del 2017
El Festival Isaac Albéniz s'apropa al seu final i acull aquest dimarts un dels concerts més esperats i tradicionals. Es tracta de la interpretació de la Suite Iberia, una de les obres mestres del compositor nascut a Camprodon. Enguany, el recital anirà a càrrec del pianista sevillà Óscar Martín, que en acabar el concert serà distingit amb la Medalla Albéniz. L'actuació es farà a les vuit del vespre al monestir de Sant Pere.

Martín serà premiat després d'haver guanyat el premi al millor intèrpret d'Albéniz al Concurs Maria Canals de l'any passat. La Medalla Albéniz s'atorga des del 2004 als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions per la divulgació de l'obra d'Albéniz.

Entre els concertistes que han rebut aquesta medalla destaquen els següents noms propis: Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle, Hisak Hiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando, Gustavo Díaz-Jerez, Guillermo González, Alain Neveux, Lluís Grané, Marta Zabaleta, Artur Pizarro, Mirian Conti i Triantafyllos Liotis.

La Suite Iberia és una obra de complexa interpretació només apta per als concertistes més brillants. És una singular obra de quatre quaderns i la llargada de la partitura i la dificultat de les seves dotze peces, que alteren estils musicals diferents, la fan una de les més destacades de la literatura pianística del país.