L'Ajuntament de Ripoll inicia els treballs per adaptar el Reglament Orgànic Municipal

El reglament compta amb 17 anys d'antiguitat sense cap reforma substancial |S'hi vol incloure un apartat sobre com regular les situacions d'interrupció del plenari

L'Ajuntament de Ripoll
L'Ajuntament de Ripoll | Adrià Costa
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:42h
L'Ajuntament de Ripoll ha iniciat els tràmits per tal d'adaptar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) a les diferents normatives aprovades des de la seva entrada en vigor, l'1 de juny de l'any 2000. Aquest reglament compta amb 17 anys d'antiguitat i no s'hi ha fet cap reforma substancial des de la seva creació.

Per tant, el que es proposa el consistori és "adequar, modernitzar i introduir nous mecanismes i aspectes vinculats a la reforma del règim local recollits a les modificacions de la Llei 57/2003, de 16 de desembre, de mesures de modernització del govern local i la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, juntament amb l'entrada en vigor de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern, entre d'altres".

Per tal de poder fer la modificació integral del ROM, l'Ajuntament busca el consens i la participació dels diferents grups municipals que el componen, i durant el setembre s'iniciaran reunions amb els portaveus de cada grup per "concretar l'abast de la modificació" i debatre les aportacions que es considerin per enriquir-la.

Entre altres temes, es vol incloure un apartat sobre com regular les situacions d'interrupció del plenari, arran dels aldarulls que es van produir al ple municipal el passat mes d'abril, amb la demanda de la Festa Major Alternativa. En aquest sentit es vol "normativitzar la participació del públic assistent, tal com es fa en altres consistoris", així com instaurar unes normes bàsiques d'educació i convivència, per part dels participants i assistents al ple.
 

Interrupció del ple de Ripoll per part de l'assemblea de la Festa Major Alternativa, a l'abril. Foto: Isaac Muntadas


Des del consistori ripollès es recorda que el ROM és un instrument de regulació del règim organitzatiu i de funcionament de l'Ajuntament i dels seus òrgans, que articula els drets i deures dels membres de la corporació municipal.