El camp juvenil de treball de més altitud del país s'ha fet al Ripollès

El nombre d'estades juvenils de lleure aquesta temporada a la comarca ja ha superat el de l'any passat

El camp juvenil es va fer a Vallter amb joves de l'àrea metropolitana de Barcelona
El camp juvenil es va fer a Vallter amb joves de l'àrea metropolitana de Barcelona | CC Ripollès
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:45h
A mitjans de juliol, el servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès, conjuntament amb la coordinació territorial de Joventut a Girona, van tenir l’ocasió de fer la inspecció a l’estada juvenil de lleure feta a més altitud de tot Catalunya. Va ser un camp de treball ubicat a Vallter en el qual hi van participar 10 joves de l'àrea metropolitana de Barcelona. Les tasques que hi van fer van ser les de descobrir, mitjançant formacions, l’entorn natural i l’ecosistema de la zona, tant pel que fa a la flora com a la fauna. També van contribuir a la reconstrucció de camins i al manteniment de la senyalització.

El Consell Comarcal del Ripollès té, dins de les competències delegades per la Generalitat, el seguiment de les activitats d'educació en el lleure en el marc d'acampades juvenils, camps de treball, casals de vacances, colònies i rutes. És per això que és obligatori notificar-les al Consell. Així doncs, a principi d'agost, el nombre de notificacions d'activitats d'aquest tipus al Ripollès ja supera el total de l'any passat.

L'estiu del 2016 es va tancar amb 300 activitats i actualment ja n'hi ha 318 de registrades aquest 2017. La procedència de la majoria dels grups és l'àrea metropolitana de Barcelona, tal com afirma el Consell, i estan organitzades per "grans entitats". Un exemple d'aquestes són els Minyons escoltes i guies de Catalunya o Esplais Catalans.
 

Augmenta el nombre d'estades de lleure al Ripollès. Foto: CC Ripollès


El Consell Comarcal també fa un seguiment d'aquestes activitats de lleure en les quals hi participen menors de 18 anys, per comprovar que compleixen la normativa (especificada en el decret 267/2016 de la Generalitat de Catalunya). D'aquesta manera, el servei de Joventut del Consell haurà d'haver fet 50 comprovacions sobre el terreny i els informes corresponents. Si es detecta algun incompliment de la normativa, es dóna als responsables de l'estada 15 dies per resoldre-ho.

Pel que fa a les activitats esportives, aquest estiu és el primer en què té efecte el decret vigent actualment que regula les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de divuit anys. 

Tot i això, els casals i cases de colònies esportives encara estan en un període de prova. És per això que el Consell Comarcal del Ripollès hi duu a terme una tasca sobretot d’assessorament. En aquest sentit, es detecten incompliments relacionats, en diverses ocasions, amb la manca de notificació de l’activitat, anomalies amb els barems de les assegurances o la no presentació d’exemplars originals de les titulacions dels monitors.