«La Mirada Penetrant», del pintor Julià Mateu, s'inaugura a Ribes de Freser

Aquest dissabte 5 d'agost i fins al dia 31 d'agost es podrà veure l'exposició a la galeria Padequart

Julià Mateu va tenir una important projecció internacional
Julià Mateu va tenir una important projecció internacional | Padequart
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:28h
El dissabte 5 d'agost a les 19 hores s'inaugura l'exposició "La Mirada Penetrant", del pintor Julià Mateu, a la galeria Padequart de Ribes de Freser. L'artista va conrear el seu dibuix a la població i ja havia realitzat dues exposicions prèvies a la galeria: "Les arrels del pensament" i "La respiració de la terra". Ara, gairebé un any després de la seva mort, arriba "La Mirada Penetrant" a Ribes de Freser, el municipi que el va acollir de petit i el va veure créixer com a pintor.

Segons detalla Marta Busquets a la seva biografia, el mestre Freixas, de les escoles de Ribes, va ser el primer a reconèixer el talent com a dibuixant de Julià Mateu i el va presentar a una beca que li va ser atorgada per anar a la Casa de Campo de Madrid, el 1958. El 1960 es trasllada a Barcelona i cinc anys després hi presenta la seva primera exposició individual. A partir d'aquí, viatja a Anglaterra, Escòcia i Irlanda i fa exposicions a Barcelona, Girona i Dublín.

Entre el 1968 i el 1971 va iniciar i dirigir la Sala d'Art Modern, un sindicat d'artistes independents a Barcelona. I és en aquests moments quan s'inicia la seva projecció internacional, fent sobretot un seguit d'exposicions a Alemanya. Treballa també a Roma i Nova York i resideix algunes temporades a Dusseldorf. La major part de la seva obra es va crear a Sant Martí d'Empúries fins a la primera dècada dels 2000, i el dibuix el va conrear bàsicament a Ribes de Freser, des de la seva infantesa fins als seus darrers dies.
 

Imatge del díptic de l'exposició. Foto: Padequart