Un conductor que quadruplicava la taxa d'alcohol acaba accidentat i detingut a l'N-260

La policia el deté com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària

El punt quilomètric 93 de la N-260, lloc de l'accident del vehicle
El punt quilomètric 93 de la N-260, lloc de l'accident del vehicle | Google Maps
Redacció
03 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:50h
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 31 de juliol un home de 60 anys, veí de Barcelona, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conduir temeràriament i sota la influència de l'alcohol. Els fets van passar a un quart de dues del migdia a l'N-260 que uneix la Vall de Bianya amb Sant Joan de les Abdesses, on el vehicle havia estat a punt de provocar un accident per la seva conducció temerària.

Després de rebre un avís, la policia va iniciar la recerca del vehicle i el va trobar al punt quilomètric 93, dins el terme municipal de la Vall de Bianya, a l'alçada del càmping. El cotxe, un tot terreny, havia sortit de la via i havia xocat amb una senyal vertical.

Els mossos van comprovar que el vehicle coincidia amb el que estaven buscant i, després d'assegurar-se que el conductor no havia patit ferides greus, van poder veure que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. 

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1.11 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams per litre en aire expirat. Els agents van detenir l’home com a presumpte autor dels dos delictes contra la seguretat del trànsit.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 1 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.