La jornada per redefinir el carril bici del passeig Maristany serà oberta a tota la població

L'Ajuntament de Camprodon fa una crida a la participació ciutadana per poder resoldre el conflicte

Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:13h
Les obres a una de les travesseres de la via ciclista del Ter que creua el passeig Maristany a Camprodon
Les obres a una de les travesseres de la via ciclista del Ter que creua el passeig Maristany a Camprodon | Tots per Camprodon
Després que els treballs de la via ciclista del Ter al seu pas pel passeig Maristany de Camprodon es veiessin aturades temporalment, i un cop celebrada una reunió informativa amb la participació de veïns i veïnes de la vila, l'Ajuntament ha decidit organitzar una jornada de treball oberta a tota la població. D'aquesta manera, el consistori convida a la participació ciutadana per redefinir el pas de la via verda per aquest punt.

En aquest sentit, el dimecres 9 d'agost l'Ajuntament organitza una jornada amb l'objectiu de "posar sobre la taula i debatre i consensuar les diferents alternatives". La jornada estarà dividida en tres sessions: la primera serà a les 17.00h i destinada a regidors i regidores del consistori, la segona serà a les 18.00h i hi prendran part els veïns i veïnes del passeig Maristany, i la darrera serà a les 19.00h i estarà oberta a tots els camprodonins i camprodonines.

En cadascuna de les sessions, l'Ajuntament exposarà als assistents les possibles solucions per al tram de travessa del passeig i, un cop explicades, se sotmetran a debat.

Les conclusions que s'extreguin seran traslladades a la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu "d'adoptar la solució que generi més consens i el menor impacte en aquest patrimoni paisatgístic del poble". En última instància, el Departament de Territori i Sostenibilitat serà qui resoldrà el projecte definitiu.

Paper clau dels ciutadans

Xavier Sala, alcalde de Camprodon, defensa que "els veïns i veïnes tenen un paper clau en la definició del projecte" i que "aquestes jornades de treball seran claus per acordar la millor solució possible per a un pla que és imprescindible que respecti al màxim el patrimoni natural i paisatgístic de Camprodon".

Sala fa una crida a la participació ciutadana i explica que "projectes
de gran envergadura social i econòmica com el de la via verda, que són realment importants per a la promoció de la Vall de Camprodon i dels municipis que l'integren, és imprescindible que tinguin un suport popular al darrere i el màxim de consens possible entre tots els agents implicats".
 

Obres aturades al passeig Maristany. Foto: Tots per Camprodon