Xevi Vidal i Montse Martínez guanyen la 4a edició de L’Esquella de Pardines

Oriol Juan i Airina Guillén s'adjudiquen El Batall | Hi han participat 282 corredors i corredores, entre sèniors i júniors/cadets

Els corredors de l'Esquella Clàssica tot just a la sortida de Pardines.
Els corredors de l'Esquella Clàssica tot just a la sortida de Pardines. | @comunaesquella.
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:42h

Dos corredors baixant a tot drap per una tartera en el trajecte de l'Esquella aquest diumenge a Pardines. Foto: @comunaesquella

Xevi Vidal Subinyà, en categoria masculina, amb un temps de 3h 55' 41”, i Montse Martínez Guerrero, en categoria femenina, amb un temps de 4h 50' 36”, són els guanyadors absoluts de la 4a edició de la cursa ultraexigent de muntanya L'Esquella, disputada aquest diumenge 29 de juliol a Pardines (Ripollès).

Fins a 146 corredors sèniors van prendre la sortida de L'Esquella Clàssica a les 16 hores i van fer un recorregut en forma de 8, amb pas intermedi pel poble de Pardines, de 26,5 km i 2.250 m de desnivell acumulat. Els cims principals del recorregut van ser el Mont-roig (1.991 m), el Puigestela (2.000 m) i el Taga (2.040 m). Quatre corredors més van fer el recorregut anomenat L'Esquella Júnior, de 10 km i 1.100 m de desnivell, consistent en la primera part del recorregut de la Clàssica.

Pel que fa a El Batall, un total de 132 corredors van sortir a les 16:15 hores i van fer un recorregut circular de 16,5 km i 1.450 m de desnivell acumulat, idèntic al segon bucle de la Clàssica, passant pel Puigestela i el Taga.

L'Esquella és una prova realment exigent que recorre la Vall del Segadell per paratges d’alta muntanya realment impressionants i que va portar durant el cap de setmana al petit poble de Pardines gairebé un miler de persones, que van gaudir de l'hospitalitat, els camins i les curses, organitzades per l'Esquella-Centre Alpí Vall del Segadell —en col·laboració amb l'Ajuntament de Pardines. Cal esmentar, també, el vessant solidari de l'Esquella, que col·labora amb l'Escola Ramon Suriñach de Ripoll.