El Mercat del Comte Arnau agafa prestigi i omple Sant Joan amb més de 60 activitats

Les escenes teatrals itinerants i els combats amb armes històriques van concentrar gran part del públic

Tallers, parades i espectacles van estar presents a la vila vella de Sant Joan
Tallers, parades i espectacles van estar presents a la vila vella de Sant Joan | Martí Albesa
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:34h
Aquest cap de setmana l'ambient medieval va omplir Sant Joan de les Abadesses amb el Mercat del Comte Arnau. Les activitats d'aquesta celebració, emmarcada dins el XXII Festival del Comte Arnau, es van iniciar el dissabte a les 10.00 hores amb la crida del corn i la desfilada d'inauguració i van durar fins al diumenge 30 de juliol a les 21.30 hores, quan es va fer l'espectacle final "Arnau i Adalaisa, les visions del Comte".

Una seixantena d'activitats diferents

Els carrers de la vila vella de Sant Joan es van omplir de combats medievals, trobadors, faquirs, dansa amb foc, espectacles i bruixes. La dansa i la música, juntament amb altres activitats familiars i ofertes gastronòmiques no van faltar a la cita en aquesta edició. En total, l'organització va oferir 64 activitats entre tallers, parades i espectacles.

Les activitats que van tenir més seguiment per part del nombrós públic van ser l'escena teatral amb fragments de poemes anomenada "Arnau i Adalaisa", així com el combat medieval amb armes autèntiques a càrrec de Fets Històrics.
 

Els espectacles itinerants van ser un atractiu del Mercat. Foto: Martí Albesa


Les activitats infantils també van comptar amb molts participants. Una d'elles era l'espectacle itinerant de RamonLluc de Selvanyola, un trobador titellaire que actuava a diferents carrers i places de la vila durant els dos dies de celebració.

El Trobador de Montblanc anunciava tots els espectacles itinerants del Mercat, entre els quals també s'hi podia trobar "L'Arnau més Brivall", una obra humorística sobre la vida del comte condemnat.

La figura del Comte Arnau enguany va ser encarnada per Xavi Prat, el mateix actor que va donar-li vida a la pel·lícula i Pàtria. L'abadessa Adalaisa, per la seva banda, es trobava interpretada per Alba López. Aquest va ser un atractiu més als carrers de la població, on tampoc hi va faltar la tradicional taverna amb gastronomia de la terra.
 

En total, s'hi van poder trobar 64 activitats entre parades, tallers i espectacles. Foto: Martí Albesa


Pic de visitants durant el dissabte

Fonts de l'organització consultades per NacióRipollès asseguren que el pic màxim de visitants al Mercat es va registrar durant el dissabte. Calculen que durant el primer dia de mercat unes 3.000 persones van passar per la vila. El diumenge va tenir un pèl menys de participació, però a partir de les 7 de la tarda els carrers de Sant Joan també es van veure omplerts de gent.

Des de Brivall Studio, empresa organitzadora dels actes, es mostren molt satisfets de l'afluència de públic, ja que consideren que cada vegada la gent "coneix més" el Mercat i aquest va "agafant nom".

Un mercat a partir d'un fragment literari

El Mercat del Comte Arnau té un gran interès turístic i cultural a Sant Joan, i utilitza un referent literari per crear un fil argumental durant el cap de setmana, vivint-lo al carrer en forma de festivitat. En aquest cas, es va basar en el fragment que relata Joan Maragall en el seu poema El Comte Arnau, on visiona la relació amorosa del Comte i l'abadessa Adalaisa.
 

L'organització es mostra satisfeta amb l'afluència de públic al Mercat. Foto: Martí Albesa

 

Mercat del Comte Arnau 2017 Sant Joan les Abadesses. Foto: Martí Albesa