Ripoll renovarà els dos ascensors del barri de Sant Pere a la tardor

Les obres es farien a l'octubre i durarien entre 3 o 4 setmanes per cadascun dels ascensors | Els motius per canviar-los es deuen al pas del temps i als danys provocats per actes vandàlics

Isaac Muntadas
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:07h
L'ajuntament de Ripoll renovarà els dos ascensors del barri de Sant Pere la propera tardor. La proposta s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dimarts; tot i que ha quedat eclipsada pel comiat de la regidora d'ERC, Teresa Jordà, després de 18 anys al consistori ripollès. El regidor d'Obres, Jordi Gumí, ha explicat a la sessió plenària que vistes les incidències que han tingut els dos elevadors en els darrers mesos, es va fer un estudi per valorar-ne una substitució parcial. Al final però, amb els resultats sobre la taula de l'estudi en qüestió han decidit renovar-los integralment.



Per entendre la renovació dels ascensors s'ha de retrocedir a l'any 2007, el moment en què van instal·lar-se per facilitar l'accés a les persones que viuen al barri de Sant Pere -majoritàriament gent gran-. L'obra té una funció molt beneficiosa pels ciutadans de Ripoll, ja que elimina una barrera arquitectònica superant l'elevat desnivell entre el casc antic del municipi i aquest barri. La problemàtica principal és que, deu anys després, els ascensors han quedat obsolets i han patit problemes de manteniment ''molt greus''. Uns danys que no s'atribueixen només pel desgast dels anys sinó que també s'han vist afectats per avaries produïdes per actes incívics.

En aquest plenari s'ha aprovat l'expedient de contractació a través d'un procediment obert per substituir els dos ascensors i, a continuació, s'haurà de seguir el tràmit administratiu per adjudicar els subministrament dels aparells. En principi, l'adjudicació es faria cap a finals de setembre; per tant, els treballs d'execució s'allargarien durant tot el mes d'octubre. Cadascun dels ascensors s'instal·laria per separat, ja que d'aquesta manera almenys un dels dos elevadors funcionarà i els ciutadans no es veuran afectats per la important barrera arquitectònica que suposaria deixar-los fora de servei alhora. Bàsicament, per cada ascensor es preveuen uns treballs d'entre tres o quatre setmanes.

L'única discrepància s'ha produït en la intervenció del portaveu de la CUP, Santi Llagostera, que ha dit que a les bases del concurs es premia en ''un 80% l'eficiència energètica'' i que també s'haurien de mirar altres factors. Gumí li ha contestat que no hi podia estar d'acord i ha explicat que també es valora que la instal·lació dels ascensors es faci el més ràpid possible perquè afecti el més mínim als veïns. 
 

El regidor d'obres, Jordi Gumí (CiU), ha explicat per quins motius s'ha decidit substituir els dos ascensors que comuniquen el casc antic amb el barri de Sant Pere Foto: Isaac Muntadas