El mestre ripollès Ramon Prat guanya el concurs «Divendres per Catalunya» de TV3

Prat es va imposar a Anton Bonet, de Valls, en la final del concurs per un contundent marcador de 580 a 450 punts

Isaac Muntadas
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:40h
El ripollès Ramon Prat (en una imatge de la semifinal) s'ha imposat en la gran final del concurs
El ripollès Ramon Prat (en una imatge de la semifinal) s'ha imposat en la gran final del concurs | Televisió de Catalunya
El mestre ripollès de l'escola Tomàs Raguer de Ripoll i exregidor d'ERC a l'Ajuntament, Ramon Prat, ha guanyat el concurs ''Divendres per Catalunya'' del programa Divendres de TV3, que s'ha celebrat durant aquest mes de juliol per descobrir qui és la persona de tot el territori català amb més coneixements sobre el país i del pas del programa Divendres pels municipis on ha aterrat. Aquest concurs també ha servit per finalitzar l'emissió d'aquest magazín de tardes, que s'acomiada de la petita pantalla després de vuit anys en antena.

Prat es va classificar per la final del passat divendres després de superar diverses eliminatòries juntament amb dos concursants més: Anton Bonet, de Valls, i Maria Teresa Llaveria, de Folgueroles. El duel a tres, presentat per Espartac Peran, va començar amb la prova del Minut en Ruta en què cadascun dels concursants tenia un minut de rellotge per respondre correctament a una bateria de preguntes sobre el territori. El mestre ripollès va ser el millor des de bon començament i ja va agafar una petita avantatge de deu punts -80 a 70- sobre Llaveria i de 30, sobre Bonet (50 punts).

En la segona prova, el Divendres Maps, els concursants havien d'endevinar quina era la població que s'amagava darrere d'unes imatges i una breu explicació. Llaveria va quedar eliminada en sumar només 170 punts; mentre que Prat i Bonet es van classificar pel duel final amb 280 i 250 punts respectivament. En la prova final, l'ABC, els dos finalistes havien de mirar un moment del programa d'una població visitada pel Divendres i endevinar quina era la resposta correcta de les tres opcions possibles després de què es congelés la imatge. Prat va encertar la pregunta decisiva que demanava com s'anomena la disciplina que combina gimnàstica, dansa i l'ús del bastó. El twirling li va donar la victòria amb un marge ampli de 580 a 450 punts sobre Bonet.

El premi rebut per Prat després d'endur-se el gat a l'aigua va ser un cap de setmana a cadascuna de les quatre demarcacions de Catalunya: a la masia Ca l'Agustinet (Berguedà), la masia Baié (Garrotxa), l'hotel rural Estanys Blaus (Pallars Sobirà i Mas Taulell (Baix Ebre). Prat també es va emportar una cistella del Caprabo de productes de proximitat i un trofeu en forma d'autobús vermell que simula el vehicle que es veu a la careta del programa i que viatja per tota Catalunya.