VÍDEO Una nova edició del Mercat del Comte Arnau torna a Sant Joan de les Abadesses

Combats medievals, trobadors, faquirs, dansa amb foc, espectacles i bruixes hi estaran presents els dies 29 i 30 de juliol |L'Ajuntament espera rebre uns 4.000 visitants

Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:49h
Vídeo-resum del Mercat del Comte Arnau 2016
Vídeo-resum del Mercat del Comte Arnau 2016 | Brivall

El dissabte 29 de juliol s'inicia la novena edició del Mercat del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'una celebració que s'emmarca dins les activitats del XXII Festival del Comte Arnau i s'instal·la a la Vila Vella de la població. El programa d'activitats comença el dissabte a les 10.00 hores i dura fins al diumenge 30 de juliol a les 21.30 hores.

Els carrers s'ompliran de combats medievals, trobadors, faquirs, dansa amb foc, espectacles i bruixes. La dansa i la música, juntament amb altres activitats familiars i ofertes gastronòmiques estaran presents en aquesta edició, que comptarà amb més de 50 parades d'artesania i alimentació d'arreu de Catalunya, amb els típics productes del Ripollès i comarques veïnes.

No faltarà a la cita la tradicional taverna amb gastronomia de la terra, així com la figura del Comte Arnau, enguany encarnada per Xavi Prat. Aquest actor és el mateix que va donar vida al Comte a la pel·lícula Pàtria, i serà un atractiu més dels carrers de la població, per on passejarà amb el seu cavall.
 

Mercat del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Adrià Costa


Un mercat a partir d'un fragment literari

El Mercat del Comte Arnau té un gran interès turístic i cultural a Sant Joan, i utilitza un referent literari per crear un fil argumental durant el cap de setmana, vivint-lo al carrer en forma de festivitat. En aquest cas, es basa en el fragment que relata Joan Maragall en el seu poema El Comte Arnau, on visiona la relació amorosa del Comte i l'abadessa Adalaisa.

Des de l'Ajuntament de la localitat s'espera que el mercat rebi prop de 4.000 visitants d'arreu de Catalunya. 

Consulta la programació del Mercat del Comte Arnau 2017

Mira les galeries dels darrers anys