Joves del Conflent, la Garrotxa i els Aspres arriben al Ripollès amb Erasmus+

L'intercanvi començarà dilluns vinent |Hi participaran 8 joves de cadascun dels quatre territoris que hi prenen part

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:27h
32 joves duran a terme accions formatives, culturals i de lleure
32 joves duran a terme accions formatives, culturals i de lleure | CC Ripollès
Dilluns vinent el Consell Comarcal del Ripollès pren part per segon any consecutiu d'un intercanvi de joves amb Erasmus+. El programa inclou la participació de la Comunitat de Comunes Conflent-Canigó, la Comunitat de Comunes dels Aspres i el Consell Comarcal de la Garrotxa. En aquesta ocasió, el Ripollès n'és la terra amfitriona i comptarà amb l'arribada de joves nord-catalans i garrotxins a l'alberg Ruta del ferro, a Sant Joan de les Abadesses, que actuarà com a camp base.

En total hi haurà 8 participants de cada territori: el Conflent, els Aspres i la Garrotxa; els quals es sumaran als 8 del Ripollès, que els darrers dies ja s'han estat preparant amb diferents activitats de creació d'esperit d'equip per poder donar la millor acollida als visitants. Durant tota la setmana vinent, els 32 joves duran a terme accions formatives, culturals i de lleure.
 
Els joves descobriran la cultura del Ripollès

Se'ls ha organitzat una xerrada informativa sobre mobilitat europea amb un tècnic de l'Institut espanyol de joventut (Injuve); tindran l'oportunitat de descobrir el territori d'acollida del Ripollès amb diverses sortides, com una bicicletada per la Ruta del ferro des de Sant Joan a Ripoll que faran el dijous. A Ripoll visitaran la vila, el Museu etnogràfic el monestir i entraran en contacte amb entitats locals per fer intercanvis culturals. Tindran també l'oportunitat d'aprendre algunes danses tradicionals conjuntament amb l'Esbart de Ripoll. En tota aquesta programació els acompanyaran tècnics de joventut de cada territori.

El dissabte l'intercanvi s'acabarà amb un acte de lliurament dels Youth Pass, que es durà a terme a les 10 h del matí a l'alberg Ruta del ferro i comptarà amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; la consellera comarcal de Joventut, Mònica Bonsoms; i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué.

El programa d'intercanvi Erasmus+ és d'àmbit europeu que pretén fomentar els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport dins el període 2014-2020. Segons es detalla des del Consell Comarcal, vol impulsar perspectives laborals i de desenvolupament personal a més d'ajudar els sistemes educatius de cada país a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que dotin els joves de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura. Aquests intercanvis són finançats per fons europeus i no suposen cap despesa per als participants.