La pintura «alliberada» de Xavier Escribà s'exposa a Sant Joan de les Abadesses

El Palau de l'Abadia inaugura l'exposició "L'ànima als dits" el 22 de juliol

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:46h
L'exposició L'ànima als dits del pintor Xavier Escribà arriba aquest 22 de juliol al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. La mostra inclourà prop de 20 peces, algunes de les quals encara no han estat exposades. La pintura d'aquest autor en molts casos transcendeix el bastidor, i mostra pintures que s'alliberen del seu suport.

La inauguració es farà el dissabte a les 19 h al mateix Palau de l'Abadia, comptant aquesta amb la presència de l'autor i de la regidora de Cultura, Montserrat Tallant. Es podrà visitar des d'aquest cap de setmana fins a l'1 d'octubre del 2017, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i els diumenges, de 10 a 14 hores, tal com informa l'ajuntament del municipi.

Xavier Escribà va iniciar la seva carrera artística a París, a l'École Nationale Supérieure des Beux-Arts, i va viure més de 10 anys a la capital francesa. La crítica Maria-Lluïsa Borràs va qualificar la seva recerca pictòrica d'"imaginativa i original", i se situa en el que es podria anomenar continuïtat del moviment francès Support-Surface. Escribà exposa regularment a Europa, present en fires d'art com Fiac, Arco, The Armory Show o ArtBasel, i viu i treballa a Catalunya.
 

Cartell de l'exposició. Foto: Aj. Sant Joan de les Abadesses