L'exposició «L'absència» inaugura el Centenari Manel Surroca 2017 a Camprodon

Al mateix temps, el dissabte 22 de juliol, es presentarà el llibre "Malgrat l'absència, el color" |Els mesos vinents aniran carregats d'actes relacionats amb l'efemèride

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:07h
El Centenari Manel Surroca 2017 comptarà amb una desena d'activitats
El Centenari Manel Surroca 2017 comptarà amb una desena d'activitats | Twitter @ajcamprodon
Camprodon inaugura aquest dissabte 22 de juliol l'exposició L'absència i presenta el llibre Malgrat l'absència, el color, amb motiu del Centenari Manel Surroca 2017. A les 12 hores al Monestir de Sant Pere, es donarà d'aquesta manera el tret de sortida a l'homenatge popular que la vila ret al llarg dels mesos vinents al cèlebre artista i pintor camprodoní.

Xavier Sala, alcalde de Camprodon, expressa que "aquesta activitat inaugural representa l'inici d'un ampli i variat programa d'actes del Centenari Manel Surroca amb l'objectiu de fer perdurar i difondre el llegat d'una figura clau de la nostra història com a poble". Així mateix, anima als veïns i veïnes de la població i als visitants a "gaudir al llarg dels pròxims mesos de la desena d'activitats artístiques i culturals que s'han impulsat des de l'ajuntament i la Comissió Surroca".

Anna Colomer, regidora de Cultura del municipi, destaca que el programa d'actes del Centenari "és el resultat de la implicació i la col·laboració directa de tots els nostres veïns i veïnes", tant en el disseny de l'homenatge i de la investigació i el treball cooperatiu. L'etiqueta #surroca2017 servirà per fer el seguiment a la xarxa de les novetats del Centenari.

L'exposició L'absència, amb una seixantena d'obres

L'absència, exposició que serà presentada el dissabte, és una mostra històrica que presenta a Manel Surroca a través d'una seixantena de pintures i escultures de la Col·lecció Família Surroca i d'altres que són inèdites i cedides pels veïns i veïnes a través d'una crida popular. Les obres també estan acompanyades de peces d'altres autors amb qui Surroca es va creuar en algun moment de la seva vida, com Darius Vilàs, Joaquim Claret, Frederic Marès, Josep Morell, membres del grup Lais com Ramon Rogent, Santi Surós, Enric Planasdurà o Maria Jesús de Sola, així com de la seva principal influència, Joan Ponç. També hi són presents obres del seu germà, Anton Surroca, i el seu pare, Jacint.

L'exposició serà present al Monestir de Sant Pere fins al dia 11 de setembre, i suposarà la cinquena mostra pòstuma de l'artista. Està comissariada per Mercè Vila, i es trobarà plenament integrada a l'espai de l'església romànica consagrada el 1169. L'espai es dividirà en dos àmbits, el terrenal i el còsmic, que tenen com a nexe d'unió l'absència. Una cadira de la sèrie Wild Chair dels artistes Ariane Patout i René Müller ha estat instal·lada a l'exterior de l'exposició, ja que Manel Surroca es tradueix icònicament amb la cadira buida.