Unió de Pagesos s'oposa al nou traçat de la via ciclista del Ter

El sindicat demana que s'aprofitin les infraestructures existents per reduir l'impacte agrari

El sindicat al·lega que la nova via afectarà a les activitats agrícoles i ramaderes de la zona
El sindicat al·lega que la nova via afectarà a les activitats agrícoles i ramaderes de la zona | Unió de Pagesos
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:50h
Unió de Pagesos s'oposa al desplegament del nou traçat de la via cicloturística del Ter. Així ho reitera al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a través d'un comunicat, al·legant que la nova via "afectarà la plana agrícola als municipis de Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries i alterarà les activitats agrícoles i ramaderes del territori". El sindicat també denuncia que Territori hagi introduït modificacions "significatives" al projecte definitiu del nou traçat sense haver-ho sotmès de nou a exposició pública.

El traçat sobre el qual es fa la demanada és el comprès entre el pont del Reixac a Sant Joan de les Abadesses i la plaça de la Generalitat de Sant Pau de Segúries. Des d'Unió de Pagesos es demana també que el Departament estudiï de nou l'alternativa plantejada en l'Estudi Informatiu el 2012, la qual no travessa el riu i discorre pel seu marge esquerre. Segons el comunicat, aquest traçat optimitzaria l'ús de les infraestructures, "ja que estan construïdes i redueix, així, el seu impacte en l'entorn natural i agrari".

En una xerrada informativa que Unió de Pagesos va realitzar el passat 10 de juliol amb la presència d'uns 40 veïns i pagesos afectats, els assistents van coincidir a defensar aquesta alternativa, que a més evitaria la construcció de tres ponts, reduint d'aquesta manera la inversió pública. Els alcaldes de Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries es van comprometre, en la mateixa reunió, a defensar la mateixa opció davant de Territori i Sostenibilitat. Segons el comunicat d'Unió de Pagesos, el Departament d'Agricultura també s'havia manifestat en el mateix sentit, malgrat que en el seu moment no va incloure cap informe propi a l'Estudi Informatiu.

Referent també a la via ciclista del Ter, que unirà Ripoll amb Setcases, cal recordar que el Departament de Territori va aturar temporalment la setmana passada les obres del tram del passeig Maristany de Camprodon. Aquesta decisió va venir arran de la inquietud dels veïns i de les demandes de Tots per Camprodon-CP, el grup municipal a l'oposició.