La CUP denuncia l'esporga del passeig Ragull repartint barrets a l'Aplec de la Sardana

Els barrets lluïen lemes com "Volem arbres ben esporgats" o "No ens feu bullir l'olla"

El regidor de la CUP Santi Llagostera repartint barrets als assistents a l'aplec
El regidor de la CUP Santi Llagostera repartint barrets als assistents a l'aplec | Facebook CUP Ripoll
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:41h
L'esporga dels arbres del passeig Ragull de Ripoll segueix portant polèmica al municipi. En aquesta ocasió, la CUP de Ripoll va aprofitar el 64è Aplec de la Sardana celebrat el diumenge 16 de juliol justament en aquest emplaçament per denunciar la poca ombra que ara té la zona. Els cupaires ho van fer repartint un centenar de barrets per protegir als assistents del sol, tal com expliquen a través de Facebook. Es tracta d'una acció reivindicativa que demana que "es creï un protocol d'actuació a l'hora d'efectuar les esporgues dels arbres, respectant les diferències i necessitats de cada espècie", segons argumenta la CUP.

Els barrets que es van repartir durant l'aplec lluïen diferents missatges com "Volem arbres ben esporgats", "No ens feu bullir l'olla" o "Respectar els arbres és respectar Ripoll". L'acció es va considerar un "èxit" per part dels organitzadors. Cal recordar que la CUP ja va considerar una "negligència" l'esporga en el moment que es va fer, argumentant que la feina s'havia fet en un moment equivocat.
 

Tendals que cobreixen el passeig Ragull durant el 64è Aplec de la Sardana. Foto: Facebook CUP Ripoll


Actualment, els arbres del passeig Ragull no cobreixen d'ombra la totalitat de la superfície del mateix, i s'hi han instal·lat tendals per intentar solucionar aquesta situació. Des de l'ajuntament, la regidora de Barris Fina Guix argumentava en una sessió plenària que l'esporga practicada s'havia fet perquè els plàtans del passeig no s'haguessin de tocar en els pròxims anys i evitar així que continuessin creixent en alçada com fins ara i ho fessin en rodó.

A banda de la polèmica al passeig Ragull, l'equip de govern de l'ajuntament i la CUP de Ripoll també van tenir una topada quan es va talar un pollancre al passeig de la Font-Viva
 

Esporga dels arbres del passeig Ragull en el moment en el qual es va fer. Foto: Isaac Muntadas