Via ciclista

Camprodon farà unes jornades de treball per «redefinir» el pas del carril bici pel passeig Maristany

S'obrirà un espai de diàleg amb els veïns per tal de trobar la solució que generi més consens i menys impacte pel passeig

per Isaac Muntadas, Redacció | 14 de juliol de 2017 a les 11:20 |
L'ajuntament de Camprodon ha obert un espai de diàleg amb els veïns per trobar un traçat alternatiu a la via verda per no malmetre el passeig Maristany | Tots per Camprodon
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ajuntament de Camprodon organitzarà unes jornades de treball per "redefinir" el pas de la via ciclista del Ter al passeig Maristany. Un projecte que, des del dia que es van iniciar les obres, ha tingut el rebuig dels veïns i del grup municipal a l'oposició de Tots per Camprodon perquè no volien que el carril bici passés pel mig del passeig malmetent la zona enjardinada i modificant visualment aquest espai. Cal recordar que no fa ni una setmana que la Generalitat va paralitzar les obres per tal de buscar la millor solució a la demanda dels ciutadans del municipi.

Aquest projecte pretén donar continuïtat a l'actual Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll-Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. I l'actuació a Camprodon, que es correspon al tram que ha d'enllaçar la vila camprodonina amb Llanars, consistia en construir-hi dues travesseres a la part de dalt i de baix del passeig que l'havien de creuar per la part ampla. En un comunicat, el consistori ha anunciat que, tot i que, el traçat ja va ser definit anys enrere, traslladarà una nova proposta a la Generalitat. Precisament, aquest passat dimecres es va fer una reunió a la sala de plens de l'Ajuntament per debatre sobre el traçat de la via verda i per escoltar l'opinió dels veïns. Per tant, s'intentarà que amb el consens de tothom es puguin dissenyar possibles traçats alternatius de menor impacte pel passeig.


En aquesta reunió hi van assistir representants del Departament de Territori i de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que van escoltar amb atenció els dubtes plantejats pels assistents. L'alcalde, Xavier Sala, va exposar al públic que es tracta d'un projecte iniciat l'any 2010 que durant aquests set anys s'ha treballat des dels governs locals i amb la pròpia Generalitat per convertir-lo en una realitat el més aviat possible. ''Es tracta d'un projecte molt important per a la promoció turística i econòmica de la Vall de Camprodon. Cal reconèixer l'esforç de la Generalitat per realitzar aquesta inversió superior als 4 milions d'euros i que inclou el tram entre Camprodon i Llanars'', va apuntar.

Un cop feta aquesta primera trobada, la voluntat del consistori és ''obrir un espai de diàleg ciutadà en les properes setmanes''. Aquella solució que menys impacte i més consens generi entre els veïns serà la que proposarà l'Ajuntament a la Generalitat per tal d'executar aquest tram. Sala també va reconèixer que aquestes consultes ciutadanes es podrien haver fet fa anys, en el moment de redactar el projecte i definir el traçat ''però les farem ara i segur que entre tots ens en sortirem i la via verda serà una realitat en poc temps''. 

 

Participació