Catalunya torna a ser un forn

Les temperatures al Ripollès rondaran els 30 ºC a les hores centrals del dia | En punts de les Terres de l'Ebre i la plana de Lleida avui es poden superar els 40

1200_1499934472DEmI1RpXoAEF9JQ_copia
1200_1499934472DEmI1RpXoAEF9JQ_copia
Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:26h

Mapa de temperatures màximes del dimecres 12 de juliol Foto: SMC


Catalunya torna a ser un forn. El Servei Meteorològic ha emès un avís per calor ja que els termòmetres poden fregar o superar la barrera dels 40 ºC a les comarques de les Terres de l'Ebre i la plana de Lleida. Les altes temperatures també faran suar al Prepirineu, a la Catalunya Central i a la costa, on la nit ha estat molt xafogosa. Només en els punts elevats del Pirineu hom es podrà escapar d'aquestes màximes caniculars.

A la comarca del Ripollès, les prediccions indiquen que durant les hores centrals del dia s'arribarà als 30ºC a les principals poblacions. Les nuvolades que poden sorgir a la tarda faran que l'ambient no sigui de calor extrema, però tot i així el termòmetre pujarà com a tota la resta del territori Català.

Aquest dimecres la temperatura màxima es va assolir a Vinebre, a la Ribera d'Ebre, amb 41,0 ºC. Avui els valors extrems tocaran sostre i, per aquest motiu continua activat l'avís de risc de calor de l'SMC. Segurament, de cara a demà les màximes baixaran una mica malgrat que la calor continuarà sent de ple estiu.

El risc d'incendi, per la seva banda, és alt a bona part de les comarques de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i la Catalunya Central i moderat a la resta del país.
  Mapa de risc d'incendi