La VII Trobada d'Acordionistes de les Llosses recuperarà el Ball Pla de Matamala

Les activitats de la trobada "Acordions a Les Llosses" es faran el 27 i 28 de juliol

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat el 17 de juliol a les 18:58h
A finals de juliol arriba la trobada Acordions a les Llosses, un seguit d'activitats pensades per a acordionistes i músics que es desenvoluparan al centre de dinamització rural de Portavella i a Matamala. 

El 27 de juliol, a Portavella, s'iniciarà l'acció amb el Taller de Danses a càrrec de Pep Lizandra, que es realitzarà a partir de les 19 h. A les 20:30 h es farà un sopar amb embotits i formatges del Ripollès i coca de Matamala, per acabar la jornada amb un concert de La Sonsoni a les 22:30 h.

Es recupera el Ball Pla de Matamala

El 28 de juliol les activitats estaran centrades a la localització de Matamala, on a partir també de les 19 h de la tarda es desenvoluparà la VII Trobada d'Acordionistes de les Llosses. Després, es farà la recuperació del Ball Pla de Matamala, una peça que fa molts anys que no es balla a la zona i que aquest certament s'encarregarà que es pugui tornar a sentir. De fet, des de la Masia Portavella conviden a tothom qui vulgui a ballar-la i als músics a tocar-la, ja que difonen la partitura de la dansa.

La segona jornada també acabarà amb un sopar amb amanida i carn a la brasa del Ripollès i un concert. En aquesta ocasió, Sa Pobla interpretarà música ballable de muntanya amb aires cèltics i mediterranis.
 

Partitura del Ball Pla o Ball Cerdà de Matamala. Foto: Masia Portavella