Sant Joan de les Abadesses

ERC de Sant Joan denuncia que les obres a la Fundació Emma n'eliminaran el jardí

Els treballs consisteixen en la creació d'unes terrasses i balconades a l'actual jardí i d'una nova parada d'autobús

L'Ajuntament no vol entrar en polèmiques i assegura que les obres, demanades per la residència, milloraran l'accessibilitat

| 12/07/2017 a les 13:45h
Arxivat a: Societat, Ramon Roqué, ERC Sant Joan, MES Sant Joan, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, parada d'autobusos, balconades i terrasses, obres, residència, Fundació Emma
ERC ha denunciat que les obres a la Fundació Emma n'eliminaran els seus jardins mentre que el consistori diu que era una necessitat dels residents | ERC Sant Joan
El grup municipal d'ERC de Sant Joan de les Abadesses ha denunciat que les obres de les futures terrasses i de la nova parada d'autobusos del municipi eliminaran el jardí de la Fundació Emma. Els republicans, assenyalant de forma directa al consistori santjoaní, asseguren que es tracta d'una acció presa des de la ''insensibilitat'' i que, segons ells, suposarà un pèrdua ''flagrant'' de la intimitat i l'espai d'esbarjo dels residents a ''canvi de la inhalació de gasos i de més sorolls''. En un breu comunicat a les xarxes socials, ERC considera que la gent gran "es mereix més respecte" del rebut.

NacióRipollès s'ha posat en contacte amb l'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué (MES), perquè expliqués perquè s'han dut a terme aquestes obres. L'alcalde no ha volgut entrar en polèmiques amb ERC i s'ha limitat a dir que ''els projectes quan estan fets la gent els veu i els entén''. Sobre les obres, Roqué ha explicat que l'Ajuntament està executant un projecte -xifrat en un cost d'uns 100.000 euros- per tal de millorar l'accessibilitat a la Fundació Emma i, més concretament, l'accés dels usuaris a l'exterior de la residència.

El batlle socialista ha recordat que entre els anys 2003 i 2004, amb ERC al capdavant del consistori, es va construir una sortida d'aquest edifici ''que a la pràctica s'ha vist que dificultava molt l'accés dels residents''. Això es devia al fet que hi havia una rampa excessivament llarga que obligava a baixar els usuaris del centre d'un en un. Un fet que provocava un control menor dels residents, els quals són persones amb graus de dependència elevats. La pròpia direcció de la Fundació Emma, el personal i els usuaris van demanar a l'Ajuntament que fes una actuació per millorar-ne la situació. Les obres consisteixen en crear unes balconades i unes terrasses que estan a la mateixa cota de les sales on hi ha els residents per tal que puguin sortir a l'exterior amb més facilitat.

Roqué ha puntualitzat que a les fotografies penjades per ERC al seu perfil de Facebook s'hi poden veure els fonaments de les terrasses. ''El projecte s'ha fet atenent a les necessitats dels residents'', ha afirmat. I és que l'alcalde ha reconegut que la Fundació Emma no podia fer un bon ús del jardí perquè l'accessibilitat dels residents era realment complicada i gens funcional. Per exemple, les persones en cadira de rodes els hi costava molt transitar per l'herba. Tot i així, l'alcalde ha reiterat que tota la zona on no s'hi facin les terrasses quedarà enjardinada com a espai públic.
 

Les obres a l'entrada de la Fundació Emma serviran per millorar l'accesibilitat dels seus residents a l'exterior Foto: ERC Sant Joan


La parada de bus, en una cantonada i no al mig del jardí

L'altre projecte que s'està duent a terme en aquesta zona és la construcció d'una parada d'autobús. Aquesta obra, que tindrà un cost d'aproximadament 200.000 euros, l'ha redactat la Direcció General de Mobilitat del Departament de Territori de la Generalitat. Bàsicament, el projecte pretén resoldre la necessitat del municipi de què puguin parar-se autocars a cada banda de la carretera en aquest punt. L'alcalde santjoaní ha puntualitzat que els autobusos no es pararan al mig del jardí de la residència, sinó a la cantonada de baix del carrer. Roqué ha reconegut que ara allà hi ha un mur que estreny la vorera i, gràcies a aquesta actuació, hi haurà una millora de l'entorn a nivell urbanístic per tal que quedi un espai més obert i enjardinat. ''En definitiva es pretén ordenar aquest espai perquè sigui més útil i funcional per tothom'', ha recalcat. 

També us pot interessar

 

COMENTARIS

És una vergonya!
Anònim, 12/07/2017 a les 15:22
+15
-0
Qui ha decidit aquesta obra? algú amb una mica de sensibilitat segur no.
Indignant
Anònim, 13/07/2017 a les 13:52
+5
-0
Ens hem tornat bojos? Fer-se vell hauria de ser un orgull per la societat i actuacions com aquesta son una condemna.
Uff!
Anònim, 14/07/2017 a les 10:33
+4
-0
Ho trobo una bestiesa!
vaja pifia!!!
lluert blau, 15/07/2017 a les 22:51
+5
-0
a qui o quins se li hagi ocorregut aquesta obra jo simplement els donava una medalla al mérit de la feina ben feta,si senyor.espatllar un espai tan maco com el jardi de la residència ,amb la tala dels seus àrbres nomès pot sèr ideat per quelcom que no ès apte per la tasca que fa.ès vergonyòs i denigrant que s`hagi dèspatllar aquest espai per una simple parada que hauria d`haver continuat on era abans,a darrera els patis.inclùs la seguretat viaria dels residents perillarà.us hi heu bèn lluit,bravo per aquesta pifia .chapeau pel consistori i per aquest magnific ajuntament!!!.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Abdelbaki Es Satty
01/01/1970
Abdelbaki Es Satty va ser cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils
01/01/1970
Han de pagar una sanció de 100 euros en compliment de l'ordenança municipal