El Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais d’Interès Natural del Ripollès, adscrit a la Generalitat

La finalitat de l’ens és la preservació, millora, divulgació i gestió del patrimoni natural

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:45h
Espais naturals del Ripollès
Espais naturals del Ripollès | Arnau Urgell
El Govern ha aprovat la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais d’Interès Natural del Ripollès per adaptar-los a la Llei de règim jurídic del sector públic. Segons informa l’ACN, aquest dimarts l’organisme format per 20 municipis, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament i la Generalitat, ha quedat adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Les finalitats que té aquest ens són les de la preservació, millora, divulgació i gestió del patrimoni natural, així com el seguiment de les activitats que siguin compatibles amb les funcions que compleixen els espais d’interès natural, la Xarxa Natura 2000, les forests d’utilitat pública i el medi natural en general del Ripollès.

Entre les seves atribucions hi destaquen vetllar per la conservació, defensa i millora dels valors culturals, ecològics, paisatgístics i econòmics del medi natural, i per l’aprofitament sostenible dels recursos; i realitzar, contractar o fiscalitzar les obres i actuacions promogudes pel Consorci.