Setcases inaugura un nou edifici de calderes i la xarxa de calor de biomassa forestal

La instal·lació suposarà un estalvi anual d'energia de 4.119 kWh |L'actuació s'emmarca en el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Setcases

Miquel Rovira, Carlos Fernández, Albert Piñeiro i Joan Manso a la inauguració dels nous equipaments de Setcases
Miquel Rovira, Carlos Fernández, Albert Piñeiro i Joan Manso a la inauguració dels nous equipaments de Setcases | Martí Artalejo / Diputació de Girona
Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:08h
El municipi de Setcases va inaugurar el passat dissabte un nou edifici de calderes de biomassa i una xarxa de calor de biomassa forestal. Tal com informa l'ajuntament de la localitat, l'acte va comptar amb la participació d'Albert Piñeira, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, així com amb Carlos Fernández, alcalde de Setcases i Joan Manso, president del Consell Comarcal del Ripollès. L'ajuntament de la població del nord del Ripollès i la Diputació de Girona han finançat tant l'edifici com la xarxa de calor.

Calefacció i aigua calenta per a tres edificis

Les noves instal·lacions proveiran calefacció i aigua calenta a tres edificis de Setcases. Un d'ells és el que alberga l'ajuntament i el consultori municipal, un altre és el de la sala d'estudis i el tercer és el que acollirà el futur Centre d'Interpretació del parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Aquesta actuació suposarà cada any una producció d'energia renovable de 82.385 kWh, un estalvi d'energia de 4.119 kWh i unes emissions estalviades de 23 t de CO₂. L'edifici ha tingut un cost de 185.063,65 euros, mentre que la xarxa de calor ha costat 179.869,69 euros.

Una acció emmarcada en el PAES de Setcases

Les noves infraestructures presentades s'emmarquen dins del PAES (Pla d'Acció per l'Energia Sostenible) de Setcases. Aquest, consta de 20 accions que pretenen suposar la reducció de 825 t de CO₂ per a l'any 2020 i equivaldre a un 26,24% de les emissions del 2005. Segons el consistori, l'objectiu principal és disminuir les emissions de CO₂ generades pel consum d'energia a edificis i equipaments municipals, gestió de residus municipal, sector terciari i residencial, enllumenat públic, flota municipal i parc de vehicles.

Els nous equipaments són una aposta clara per l'ús de la biomassa forestal, un recurs altament disponible al nostre territori, ja que la província de Girona és una terra amb més de la meitat de la seva superfície coberta de boscos (unes 317.771 hectàrees), els quals presenten un creixement anual de prop de 850.000 metres cúbics de biomassa.

Amb aquesta actuació i d'altres que s'estan realitzant a diferents municipis de la província, la Diputació de Girona vol complir amb el compromís de reduir les emissions en més d'un 20% abans de l'any 2020, establert per l'estratègia "Europa 2020". Des de la Diputació també es destaca que amb aquest tipus d'iniciatives es pot aconseguir millorar les finances municipals gràcies a la reducció de costos energètics generats.