El Ripollès i el Conflent avancen en la promoció turística conjunta

Es crearà un mapa conjunt d'ambdós territoris amb els indrets més destacats i projectar un producte turístic del Camí dels orígens

Redacció
07 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:27h
Durant la trobada dels dos territoris
Durant la trobada dels dos territoris | CCRipollès
El Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent segueixen estrenyent els lligams arran de l'agermanament. Amb l'objectiu d'avançar en l'intercanvi d'experiències i l'organització d'accions conjuntes de dinamització del territori, l'Ajuntament de Molló ha acollit aquest divendres una nova reunió del comitè d'enllaç.

Tal com expliquen en una nota, en aquesta trobada, i dins l'estratègia de promoció turística entre les dues comarques, s'ha acabat de concretar el format del primer material comunicatiu. Es tracta d'un mapa conjunt del Ripollès i del Conflent, tots dos units, d'on es destacaran els indrets més emblemàtics de les dues comarques. Al darrere hi haurà una explicació complementària global sobre aquest contínuum territorial i informació turística sobre els indrets destacats al mapa. En aquest sentit s'ha pres com a referent material ja existent del Ripollès. Els costos del disseny, la impressió i la distribució d'aquests desplegables es repartiran a parts iguals.

D'altra banda també s'ha començat a perfilar el nou Camí dels orígens. Es tracta d'un nou producte turístic consistent en un sender que vincularà els dos territoris amb el pretext del naixement de Catalunya. El camí partirà de Rià, població on va néixer Guifré el Pilós, i acabarà a Ripoll, panteó del fundador de la nació. L'enfocament del projecte i part del recorregut ja estan detallats i ara el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent demanaran les subvencions pertinents per enllestir aquesta etapa de conceptualització i avançar cap a l'execució.

L'agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques signen un agermanament d'aquestes característiques. Des de llavors, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent desenvolupen diverses activitats de forma conjunta a més de diverses trobades periòdiques que s'alternen entre les dues comarques: dues reunions anuals del comitè d'enllaç format pels càrrecs electes, una diada intercomarcal festiva pensada per a la ciutadania i també una jornada tècnica per fomentar l'intercanvi de coneixement entre els dos territoris.

El vicepresident i conseller de Relacions institucionals i transfrontereres, Josep Coma, ha presidit aquesta trobada que serveix per regir l'agermanament. Per la part ripollesa també hi ha participat la cap d'àrea de Cooperació municipal del consell comarcal, Sandra Porcel. En representació del Conflent hi ha assistit el president de la comissió d'Afers transfronterers de la Comunitat de Comunes del Conflent, Bernard Loupien; l'alcalde de Pi de Conflent, Lluís Vila; la regidora de l'ajuntament de Vilafranca de Conflent Cantareil Nicole; i la tècnica de Cooperació transfronterera del Consell General dels Pirineus Orientals, Aurélie Martí.
 

Representants dels dos territoris Foto: CCRipollès