La Trobada de Gent Gran del Ripollès s'estrena a Núria amb 160 participants

Van pujar fins al pic de l'Àliga, passejar per l'entorn i escoltar un concert d'orgue, entre altres coses

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat el 03 de juliol a les 14:09h
Primer trobada de gent gran del Ripollès
Primer trobada de gent gran del Ripollès | CCRipollès
Unes 160 persones han participat en la primera Trobada de Gent Gran del Ripollès que es va celebrar aquest dijous al santuari de la Vall de Núria. El Consell Comarcal ha impulsat aquesta iniciativa amb l'objectiu de contribuir a l'oferta d’oci per a la població de més edat de la comarca, afavorir a la descoberta del patrimoni entre els habitants i promoure la cohesió entre els ciutadans dels diferents municipis.

Tal com explica el Consell Comarcal, durant aquesta estada al santuari de Núria, els participants van pujar fins al pic de l’Àliga amb telecabina, passejar pels entorns del santuari i participar als actes de la Diada de Sant Pere: la missa solemne amb acompanyament d’orgue, la processó cap al llac tot cantant els goigs de Sant Pere, la benedicció del terme i la tradicional benedicció i degustació de les farinetes i els panets. Després del dinar de germanor, van poder seguir un concert d’orgue.
 
El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; la vicepresidenta de Serveis a les persones, Imma Constans; i el director de Vall de Núria, Toni Casals; valoren molt satisfactòriament la xifra de participants. També els han agraït que volguessin participar en aquesta celebració que buscava ser un dia de germanor. També han format part del grup el vicepresident de Cooperació municipal del Consell Comarcal del Ripollès, Josep Coma; la consellera comarcal d’Ensenyament, Dolors Cambras; i el primer tinent d’alcalde de Gombrèn, Francesc Felip.

La I Trobada de gent gran del Ripollès ha estat una iniciativa de les àrees de Presidència i Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Ripollès, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Els participants provenien de Gombrèn, Campdevànol, Pardines, Planoles, Queralbs, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries.