La propietat finançarà un recinte cobert a la Devesa del Pla de Ripoll

El conveni entre el consistori i la Preparación Textil preveu una inversió d'1,7 milions d'euros en dos habitatges, la cessió de dos locals rehabilitats i d'una parcel·la | ERC i FEM Ripoll hi han votat en contra mentre que la CUP s'ha abstingut

Isaac Muntadas
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:48h
La zona de la Devesa del Pla de Ripoll tindrà un recinte cobert per fer-hi tot tipus d'activitats en cas de pluja d'uns 700 metres quadrats. Això serà possible perquè l'Ajuntament ha aprovat a la darrera sessió plenària el conveni amb la mercantil de la Preparación Textil 2014. Una aprovació amb certa polèmica perquè no ha tingut el vist-i-plau dels grups de l'oposició, ja que ERC i Fem Ripoll hi han votat en contra mentre que la CUP s'ha abstingut.

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Creixans, ha detallat tots els beneficis que comportarà la signatura d'aquest conveni urbanístic que data del 8 d'agost de l'any 2006. En aquell document es preveia la construcció d'un pont que aniria des de la carretera Barcelona fins a l'estació travessant el riu Ter. Des de llavors ha plogut molt i davant de la ''impossibilitat'' de fer aquesta infraestructura, el consistori ha optat per signar dues addendes per modificar l'import d'1,7 milions d'euros destinats a aquest pont per poder fer altres actuacions. La negociació per fer-ho realitat s'ha allargat un any amb la propietat però al final ha arribat a bon port.

L'import d'1,7 milions d'euros servirà per obtenir dos habitatges situats a la carretera Barcelona i també se cediran a l'Ajuntament dos locals rehabilitats estructuralment en els antics magatzems dins del sector de desenvolupament de la Devesa del Pla d'una superfícies aproximada de 370 metres quadrats. L'altra adquisició per part del consistori serà la cessió de la Preparación Textil de la parcel·la 7b, de 497 metres quadrats, a sota del Pla i amb un sostre edificable de 2.087 metres quadrats destinats a promoció pública. A més, ja s'ha executat una escala de peixos pels rius Ter i Freser. A totes aquestes actuacions s'hi han d'afegir una supressió d'una sèrie de barreres arquitectòniques. Evidentment, la cirereta del pastís seria la construcció d'aquest recintes d'aixopluc que s'ha mencionat anteriorment.
 

El regidor d'Hisenda, Josep Maria Creixans (CiU), ha estat l'encarregat de defensar aquest conveni, en una imatge d'arxiu Foto: Isaac Muntadas


L'oposició, excepte la CUP, hi vota en contra

L'aprovació d'aquest conveni no ha estat del gust de tothom, ja que ERC i FEM Ripoll hi han votat en contra. Els republicans, a través del seu portaveu Roger Bosch, ha exposat que no veuen malament la negociació que s'ha dut a terme, però consideren que ''no és el moment adequat'' per desenvolupar aquest projecte. En en el cas de FEM Ripoll, Anna-Belén Avilés ha reconegut que la negociació ''no deu haver estat gens fàcil'' però que es tracta d'un regal ''enverinat'' i que no resol els deutes històrics amb el barri de la carretera Barcelona perquè, segons ella, l'Ajuntament haurà d'aportar fons propis que equivalen a ''moltíssims diners municipals'' per treure rendiment del què es farà.

La regidora socialista considera que per treure'n rendiment i aprofitar aquestes cessions caldrà rehabilitar els dos pisos cedits, arranjar els tallers si s'hi vol traslladar algun servei, assumir la despesa de construcció del futur parc de la Devesa del Pla, construir pisos i executar la prolongació del pont de Calatrava. A més, Avilés creu que és molt greu ''s'hagi deixat pensar als ripollesos que es posaria fi a la problemàtica del Pont de Calatrava quan l'equip de govern sabia que la propietat no pensava actuar-hi''. A la regidora de FEM Ripoll tampoc no li ha agradat que els grups municipals se n'hagin assabentat de l'acord ''en el temps de descompte''. La CUP en aquest punt s'ha abstingut.
 

ERC i FEM Ripoll han votat en contra del conveni mentre que la CUP s'ha abstingut Foto: Isaac Muntadas