Polèmica per la tala d'un gran pollancre al passeig de la Font-Viva de Ripoll

L'Ajuntament va demanar un informe tècnic a petició d'uns veïns i va decidir tallar-lo perquè hi havia risc que caigués | La CUP assegura que l'arbre no estava malalt

Isaac Muntadas
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 7:52h
Nova polèmica a Ripoll entre la CUP i l'equip de govern de CiU amb els arbres com a principals protagonistes. Si fa pràcticament dos mesos els "cupaires" van denunciar una ''negligència'' en l'esporga dels plataners del passeig Ragull, ara han posat el focus en la tala d'un pollancre al passeig de la Font-Viva de Ripoll. La CUP ha penjat al seu Facebook una sèrie de fotografies on s'hi pot veure l'arbre ja mutilat i amb rams de flors a les seves arrels on s'hi pot llegir ''Ho sento arbre estimat''. També hi ha una altra imatge de com lluïa l'estiu passat per fer la comparativa de l'ara i l'abans.
 

El pollancre del passeig de la Font-Viva de Ripoll ha estat tallat per motius de seguretat per risc de què caigués Foto: CUP Ripoll

Els "cupaires", juntament amb les fotografies, han emès un comunicat carregant contra l'equip de govern a qui acusa d'estar ''obsessionat amb omplir el poble de ciment'' i ha qüestionat la distinció de Vila florida de què presumeix el municipi. La CUP també diu que el consistori menysté ''sistemàticament'' l'ecologisme i ''no respecte el nostre bé més preuat: el nostre entorn natural''. Per aquests dos motius i per tractar-se d'un dels arbres més alts i de més envergadura del casc antic de Ripoll, la formació de l'esquerra independentista demanarà explicacions als responsables de la tala.

En declaracions a NacióRipollès, la regidora de Barris, Fina Guix, ha explicat que el pollancre es va tallar el passat dia 13 de juny per motius de seguretat. Segons ha declarat la regidora, els veïns de la zona van entrar una instància a l'Ajuntament preocupats de què l'arbre pogués caure a la façana de l'edifici on viuen. El consistori va demanar un informe sobre l'estat del pollancre a la Fundació MAP -amb qui té un conveni de jardineria- i aquesta empresa va concloure que s'havia de tallar perquè hi havia risc que caigués. Tot i tallar-lo, s'hauria decidit deixar dos metres i mig del tronc per fer un element ornamental en record d'aquest arbre tan imponent.

La regidora de Turisme i Joventut, Laura Moreno, ha volgut contestar a la CUP dient que l'arbre estava malalt. En resposta a Moreno, els "cupaires" han replicat que van estar examinant l'arbre i no hi van veure cap indici de malaltia al tronc. Tot i així, han demanat quin problema tenia i si l'Ajuntament els hi pot proporcionar l'informe que indicava que es tallés.
 

Així lluïa el pollancre del passeig de la Font-Viva aquest estiu passat Foto: CUP Ripoll

 

Algunes persones han posat flors a les arrels en record del pollancre tallat Foto: CUP Ripoll