Ferran Latorre, a l'Olla de Núria: «​Un dia serem ciutadans d'un país que es diu, es dirà i es deia Catalunya»

L'alpinista obre la cursa de muntanya del Ripollès amb un emotiu discurs

Ferran Latorre, a l'Olla de Núria
Ferran Latorre, a l'Olla de Núria | Josep M. Montaner
Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:53h

Ferran Latorre, a l'Olla de Núria. Foto: Josep Maria Montaner


Aquest diumenge, 11 de juny, es va disputar l’Olla de Núria, la prova emblema de la Vall de Núria, al Ripollès, que discorre per 21,5 quilòmetres d'espectaculars paisatges, amb més de 2.700 metres. Una cursa organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que durant el cap de setmana implica més de 700 corredors en totes les modalitats, i que és un referent en el món del trail running català, tant pel recorregut com per l’especificitat de córrer en altura. Els vencedors van ser Jan Margarit i Laura Orgué.

Abans de començar la cursa, l'alpinista Ferran Latorre, acabat d'arribar de l'Everest, va oferir un petit discurs als participants. “Aquesta és la cursa més maca de Catalunya, al millor lloc de Catalunya i amb la millor organització de Catalunya”, va dir l'alpinista, que va instar a defensar els valors vinculats a la muntanya, com la solidaritat o la humilitat.

Latorre també va recordar que a Núria es va redactar l'Estatut, l'any 1932, que llavors va ser estroncat pel feixisme. “Però el seu somni encara continua viu”, va cridar l'alpinista, enmig de grans aplaudiments. “Un dia serem cuitadans d'un país que es diu, es dirà i es deia Catalunya”, va reblar.