«Fins mai, Mas»: pintades d'Arran la vigília de l'acte d'homenatge a Ribes

Dos activistes encaputxats van fer pintades contra l'expresident de la Generalitat a tocar de l'escultura que s'havia d'inaugurar dissabte per homenatjar els encausats i condemnats pel procés català

Isaac Muntadas
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:56h
Pintades d'Arran contra Artur Mas
Pintades d'Arran contra Artur Mas
L'acte de Ribes de Freser per retre homenatge als encausats i condemnats pel procés català de dissabte passat en què hi va assistir l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega no va ser del grat de tothom. Arran Ripollès ha penjat un vídeo al seu perfil de Facebook on s'hi pot veure que, la nit abans de l'homenatge, dues persones encaputxades van fer pintades al terra contra l'expresident.

Al vídeo, amb la cançó Foc! Del cantant Xento de fons, es pot veure que un dels dos membres de l'organització juvenil de l'esquerra independentista va escriure en pintura blanca un missatge de rebuig a la presència de l'expresident en aquest acte que deia ''Fins mai Mas''.

Mentrestant, l'altra persona escrivia en pintura negra el nom de l'organització acompanyada d'una estelada, una falç i el signe de la dona. Les pintades es van fer al carrer d'en Massana, a la confluència dels rius Freser i Segadell, al costat d'on es va destapar una escultura de ferro forjat amb la silueta de Catalunya i una urna. Aquesta acció no va tenir visibilitat mediàtica perquè Mas tampoc va veure les pintades, ja que les van netejar diumenge al matí abans de què comencés l'acte. Al costat dels escrits també s'hi van enganxar cartells on s'hi podia llegir ''L'organització és la clau de la victòria''.



En el comunicat a les xarxes socials, Arran Ripollès, ha assegurat que Mas, Ortega, Rigau i Homs no són benvinguts a la comarca perquè són la ''màxima representació del neoliberalisme que ens oprimeix i ens roba''. A més, han afegit que l'expresident i els exconsellers representen unes polítiques que han ''destrossat'' la vida de la classe popular catalana a base de ''retallades, privatització i corrupció''. Centrant-se en la figura d'Artur Mas, Arran Ripollès, ha assenyalat que l'expresident és ''la representació simbòlica d'un projecte polític determinat al servei de les classes altes i la burgesia catalana i dels seus interessos''. Per Arran, mentre hi hagi lideratges com els de Mas, serà impossible que Catalunya estigui ''neta de corrupció'' i es canviïn els drets materials.

Sobre l'acció de les pintades, l'organització juvenil de l'esquerra independentista ha volgut aclarir que no es tracta de cap atac al poble de Ribes de Freser i tampoc vol que s'interpreti que estan a favor de la inhabilitació dels polítics en qüestió. També acusen a l'Ajuntament ribetà de destinar diners a l'acte i per fer l'escultura sense consultar-ho al poble; tot i que es va aprovar en ple municipal. A més, llancen un dard directament a l'alcalde, Marc Prat, acusant-lo de viure i lucrar-se de la política.