Un tren avariat es passa una hora i mitja al túnel de Toses en plena nit

Els passatgers van estar "informats en tot moment i molt tranquils", segons el portaveu de Renfe

02 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:27h

Un tren de Rodalies, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Un tren de la línia R3 va quedar aturat aquest dijous a la nit en ple túnel de Toses durant una hora i vint minuts per culpa d'una avaria. El comboi, que havia sortir a un quart de set de la tarda de l'Hospitalet de Llobregat, havia d'arribar les nou i sis minuts a Puigcerdà, però es va parar al túnel en forma de cargol que salva la collada de Toses per l'interior de la muntanya.

El portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha confirmat els fets a NacióDigital, però ha assegurat que els passatgers van estar "informats en tot moment" i ha explicat que ningú "va perdre la calma". Carmona ha emfatitzat que no es va produir cap incident "afegit" entre els pocs usuaris que encara quedaven als vagons, tot i que reconeix que "una avaria dins d'un túnel no és mai l'escenari més desitjable".

Segons el portaveu de l'operadora, un "material vuit" -un comboi de suport- va remolcar el tren espatllat fins a Puigcerdà. Finalment, els passatgers van arribar a la seva destinació amb una hora i mitja de retard, pels volts de les onze de la nit. La incidència es va sumar a la que ja va obligar a habilitar un transport alternatiu en el tram Balenyà-Vic de la mateixa R3 durant gran part de la tarda.