Sant Joan de les Abadesses

Queixes del PDECat de Sant Joan per les furgonetes aparcades sobre els jardins de la plaça Anselm Clavé

Els fets van succeir durant la celebració de la passada fira de Sant Isidre | El PDECat també denuncia que el vigilant va aparcar el cotxe sobre el jardí i va estar dins del vehicle tota la nit | L'alcalde diu que la plaça Anselm Clavé ''no és el lloc adequat per fer fires i no se n'hi haurien de fer''

per Isaac Muntadas , Sant Joan de les Abadesses, 29 de maig de 2017 a les 18:37 |
La plaça Anselm Clavé és el lloc on les furgonetes aparquen sobre els jardins quan hi ha fires a l'hora de muntar i desmuntar | Minube
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PDECat de Sant Joan de les Abadesses ha aprofitat el darrer ple del consistori per denunciar una problemàtica recurrent cada cop que se celebra una fira a la plaça Anselm Clavé. La portaveu demòcrata, Concepció Formatgé, ha explicat al plenari que durant la darrera fira de Sant Isidre, celebrada el cap de setmana del 29 i 30 d'abril, alguns dels firaires van aparcar les seves furgonetes a sobre dels jardins de la plaça a l'hora de muntar i desmuntar les parades, amb la conseqüència de malmetre la gespa.

La regidora ha exposat que, quan va arribar l'hora de recollir les parades, va veure com hi havia tres furgonetes estacionades a sobre dels jardins de la plaça. Des del PDECat s'han mostrat totalment favorables a fer fires en aquest espai, tot i que han reclamat que en el moment de muntar i desmuntar les parades hi ha d'haver algun regidor o municipal que impedeixi l'entrada de vehicles a la plaça.


Formatgé no veu lògic que hagin d'entrar les furgonetes en aquesta zona tenint en compte que els productes exposats ''no són d'un gran pes com per traslladar-los de la mateixa plaça fins a la parada''. ''Entenem que a la Fira de la Carbassa -l'altre esdeveniment que s'ubica en aquest espai- hi ha molta gent i no es pot impedir que la gent trepitgi el jardí, però una cosa són les persones quan passegen i l'altra, el cotxes quan hi aparquen'', ha afegit la regidora demòcrata. Formatgé també ha desvetllat que en altres fires anteriors, alguns vehicles havien destrossat els sistemes de rec.
 

la regidora Concepció Formatgé (PDECat) escoltant les explicacions de l'alcalde sobre el problemes a la plaça Anselm Clavé Foto: Isaac Muntadas


''La plaça no és un lloc adequat per fer-hi fires''

L'alcalde Ramon Roqué (MES) ha estat molt sincer en aquesta qüestió i ha assegurat que la plaça Anselm Clavé ''no és un lloc adequat per fer-hi fires i no se n'hi haurien de fer''. De fet, com que l'Ajuntament sap que és complicat muntar fires en aquest espai, les té restringides a només dues: la de Sant Isidre i la de la Carbassa. ''Tot i així, com que decidim fer-ne hem de minimitzar al màxim l'entrada de furgonetes a la plaça'', ha apuntat Roquè i s'ha compromès a augmentar la vigilància en la propera fira. Formatgé s'ha mostrat d'acord en què l'espai no és l'adequat, però també ha dit que allà són molt ''lluïdes'' perquè el fet que la plaça estigui al costat de la carretera permet que molts cotxes es parin a visitar-la després de veure l'ambient.


L'altre punt calent d'aquest assumpte que ha encès la regidora demòcrata és sobre el vigilant contractat pel consistori. ''És de jutjat de guàrdia que aquesta persona estigués tota la nit a dins del cotxe aparcat a sobre el jardí'', ha criticat Formatgé. La regidora ha lamentat que ningú l'informés que allà no s'hi podia estar. L'alcalde li ha contestat dient que l'Ajuntament ja li havia traslladat a l'empresa que el seu treballador no havia exercit bé la seva feina. A més, Roqué ha assegurat que en un futur es miraria una altra empresa per tasques de vigilància. 
 

L'alcalde Ramon Roqué (MES) s'ha compromès a contractar una altra empresa pel tema de la vigilància Foto: Isaac Muntadas

 

Participació