La CUP de Campdevànol demana que la web de l'Ajuntament sigui més «transparent»

L'alcalde matisa que l'estudi dels indicadors de transparència està fet abans de la implantació de la nova web

Isaac Muntadas
30 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:46h

La pàgina web de l'Ajuntament de Campdevànol s'ha renovat recentment però encara no és prou ''transparent'' Foto: Isaac Muntadas


Arran de la notícia publicada a NacióRipollès sobre els suspens general dels 19 municipis de la comarca pel què fa a la transparència de les seves pàgines web, la CUP de Campdevànol ha reclamat a l'equip de govern que el portal de l'Ajuntament sigui més ''transparent''. La portaveu "cupaire", Mariona Baraldés, ha explicat que és una petició que han fet al consistori ''per activa i per passiva'' perquè la web tingui els continguts actualitzats, els accessos clars i que es pugui navegar amb facilitat per la seu electrònica. De fet, Baraldés ha dit que ha trobat una instància -de quan encara no s'havia constituït la CUP al poble- demanant transparència a l'Ajuntament i ''entremig ha entrat en vigor la llei de transparència i ni així''.

L'alcalde Joan Manso ha volgut fer un matís sobre les queixes de la CUP dient que l'estudi del Segell InfoParticipa de la UAB on es va valorar la ''transparència'' és previ a la posada en marxa de la nova web. ''Òbviament, al nou portal encara li falten acabar coses però hem multiplicat per dos la intervenció i l'apreciació de la documentació'', ha apuntat Manso. L'alcalde ha reconegut que continua sent ''complexe'', però que la facilitació de dades ara és molt més transparent que abans.

Sobre la seu electrònica ha dit que l'aplicatiu prové de la Diputació de Girona ''que diu com ho has de penjar i allò és un caos''. De fet, Manso s'ha resignat dient que ''malauradament les seus electròniques no estan pensades per informar els ciutadans sinó per complir la llei i per això és tot tan enrevessat''. Tot i això, l'alcalde ha explicat que s'està intentant traspassar cap a la seu principal la informació més essencial com són els reglaments, les ordenances, les actes dels plens i, properament, també es preveu penjar el pla estratègic municipal.

Baraldés ha investigat una mica per veure quina és la situació actual de la web i ha reiterat que quan vols descarregar alguns documents, s'obren ''excels'' que no són correctes amb dades d'altres ajuntaments. El regidor de Comunicació, Gerard Fossas, ha coincidit amb Manso i Baraldés que la seu electrònica no és ''clara'' i, a més, ha reconegut que hi ha molts documents penjats allà que estan ''antiquats''. Tot i així, també ha insistit que no hi poden intervenir. Queixant-se més de la Diputació que no pas del consistori, Baraldés ha llançat una pregunta a l'aire demolidora: ''Com es pretén que s'aprovi en transparència si realment les seus electròniques no funcionen com ho haurien de fer''. Per acabar, Fossas ha recordat que a la web hi ha un enllaç extern que condueix al portal de transparència de la Generalitat.
 

La regidora de la CUP, Mariona Baraldés, s'ha queixat de la falta de ''transparència'' de l'Ajuntament de Campdevànol Foto: Isaac Muntadas