FGC licita la compra d'una màquina i quatre vagons del cremallera de Núria

L’objectiu de l'operació, de quasi 10 milions d'euros, és donar resposta a l’augment progressiu de visitants a Vall de Núria després que aquest hivern hagi registrat un 25% més d'usuaris

FGC ampliarà el parc mòbil del cremallera
FGC ampliarà el parc mòbil del cremallera | FGC
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:22h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat l’ampliació del parc mòbil del cremallera de Vall de Núria per guanyar capacitat de transport a l’estació de muntanya de Vall de Núria. La licitació suposarà l’adquisició d’una nova locomotora mixta de tipus bimodal, és a dir, podrà circular tant per les vies convencionals com en el sistema cremallera i el funcionament habitual serà utilitzant tracció elèctrica però permetrà operar utilitzant combustible dièsel en cas de fallada del subministrament elèctric.
 
Amb un termini d’execució de 21 mesos i un import total de 9.667.900 euros, la licitació també contempla l’adquisició de dos cotxes remolc i 2 cotxes intermedis.

Els nous cotxes estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, per tant disposaran d’una zona dedicada a persones de mobilitat reduïda (PMR) i a més s’implementarà en tot el parc mòbil aire condicionat per millorar les condicions de confort per als usuaris.

Aquesta ampliació permetrà donar resposta a l’augment de la demanda que ha registrat els últims mesos l’estació de muntanya del Grup FGC i incrementar l’oferta en dies de màxima afluència. D’aquesta manera, durant l’última temporada d’hivern el cremallera va registrar 139.023 viatgers, el que suposa un 24,67% més de clients que la temporada d’hivern 2015-2016 (111.508).