Campelles penja la bandera espanyola amb un cartell on mostra el seu rebuig

L'Ajuntament penja la "rojigualda" "en contra de la seva voluntat" | Aquest municipi del Ripollès s'exposava a una multa de més de 1.000 euros i a una possible inhabilitació del seu alcalde

El balcó de l'Ajuntament, amb el cartell i la bandera espanyola
El balcó de l'Ajuntament, amb el cartell i la bandera espanyola | ACN
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:21h
L'Ajuntament de Campelles ha decidit col·locar un cartell al costat de la bandera espanyola que va penjar el passat 8 de maig per deixar clar que ho ha fet per "imperatiu legal", "en contra de la seva voluntat" i en compliment d'una sentència judicial. Aquesta és la fórmula per denunciar el que consideren una "imposició". Al balcó també hi ha col·locada una estelada. 

Fa unes setmanes, el consistori va rebre diversos requeriments sobre l'obligació de penjar la bandera espanyola sota l'amenaça d'una multa de més de 1.000 euros i una possible inhabilitació de l'alcalde, Joan Dordas. En el seu cas, la denúncia va ser d'un particular. 

El primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina (ERC), havia anunciat que deixaria el càrrec arran de la decisió de penjar la bandera, però finalment ha optat per quedar-se. "No hi ha cap més solució, són multes contra l'alcalde", assenyala un Cutrina que ha volgut fer costat a l'alcalde de Campelles. En aquest sentit, el regidor d'ERC ha lamentat que un poble petit com Campelles hagi hagut de penjar la bandera espanyola i augura que passarà a molts altres ajuntaments catalans.