La Festa Major Alternativa de Ripoll arranca sense incidents

El Cercatasques de Guifré el Birrós, el sopar popular i el concert de Resilència s'han desenvolupat sense problemes. Els municipals han controlat l'inici del correbars

La gent començava a arribar a la plaça Anselm Clavé per participar al cercatasques de Guifré el Birrós
La gent començava a arribar a la plaça Anselm Clavé per participar al cercatasques de Guifré el Birrós | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
13 de maig del 2017
Actualitzat el 15 de maig a les 7:11h
A cinc minuts perquè arranqués la Festa Major Alternativa de Ripoll amb la primera edició del Cercatasques de Guifré el Birrós, els organitzadors de l'esdeveniment no les tenien totes. Conscients qie les activitats programades eren "il·legals" perquè no tenien el permís de l'Ajuntament, no hauria estat descabellat que la policia hagués suspès els actes. Res més lluny de la realitat, la jornada d'aquest divendres ha transcorregut amb tranquil·litat i sense incidents.

El cercatasques ha començat amb cert retard perquè a l'hora d'inici (20 h.) només hi havia una quinzena de persones aplegades a la plaça Anselm Clavé, la majoria amb la samarreta morada de la FM Alternativa enfundada en què s'hi podia llegir el lema "Festa sí, lluita també". Mentrestant, a la plaça de l'Ajuntament, la música de la festa Holi 360 continuava sonant i els organitzadors esperaven que l'apaguessin per tal d'engegar la seva. A poc a poc, la gent ha anat acudint a la crida feta per les xarxes socials i, al final, una cinquantena de persones han iniciat el correbars entrant al barri Vell començant pel Racó i l'Arlequí. Un carret d'anar a comprar amb l'aparell de música i uns altaveus guiaven el seguici.


Quan els participants del cercatasques havien marxat de la plaça, la policia local ha tret al cap a l'Anselm Clavé -on hi havia els organitzadors venent entrades del cercatasques i preparant el sopar-. Com a anècdota, un dels policies s'ha aproximat fins al costat de la paella d'arròs que s'estava fent i ha demanat de què es tractava. "És una paella vegetariana perquè ningú es queixi", li ha contestat un dels cuiners amb un somriure. El sopar també s'ha fet sense problemes tot i que hi havia el neguit que els poguessin fer fora en estar ocupant un espai públic amb mobiliari -cadires i taules- sense permís. Tampoc hi ha hagut problemes perquè es fes el concert amb el grup Resiliència.  

Aquest dissabte a partir de la 6 de la tarda la Festa Major Alternativa continua amb jocs per petits i grans, xocolatada, ball de bastons amb Cop de Garrot i espectacle de Mr Spaguetti. Més tard, a les 10 de la nit, es farà la primera edició del sopar Yo Traje... lo que pude i, tot seguit, concert amb Insershow Antifa Crew i un grup sorpresa. Totes les activitats es faran a la plaça Abat Arnulf. 
 

El tiquet per poder participar en el cercatasques de Guifré el Birrós Foto: Isaac Muntadas

 

La plaça Anselm Clavé ha estat l'escenari del sopar popular de la Festa Major Alternativa Foto: Casal la Metxa