Polèmica esporga dels arbres del passeig Ragull: la CUP denuncia «negligència»

El regidor Santi Llagostera assegura que el tècnic de la Fundació MAP encarregat de l'actuació li va admetre que havia fet ''malament la feina perquè complia ordres'' | Des del govern de Ripoll asseguren que l'esporga s'ha fet correctament i que així ho acredita l'informe tècnic

L'esporga dels arbres del passeig Ragull ha provocat una polèmica entre CiU i la CUP
L'esporga dels arbres del passeig Ragull ha provocat una polèmica entre CiU i la CUP | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:37h
L'esporga dels arbres del passeig Ragull de Ripoll ha portat certa polèmica entre l'equip de govern (CiU) i la CUP. En el darrer ple el portaveu dels "cupaires", el regidor Santi Llagostera, va denunciar que, a diferència de l'esporga que s'havia practicat als arbres de davant del camp de futbol, al passeig Ragull no s'havia fet bé la feina. Llagostera va qualificar l'esporga feta de ''problema greu'' i va explicar que a la reunió mantinguda amb el tècnic de la Fundació MAP on van mirar l'informe sobre l'actuació, aquest treballador li havia admès que havia fet ''malament la feina i que ell era només un empleat que havia d'obeir les ordres rebudes de l'empresa''.

Amb tota seguretat, després d'aquesta esporga els plàtans d'aquest passeig no oferiran ombra als vianants que hi transitin durant l'estiu, ja que és materialment impossible que hi creixin les branques i fulles abans del mes de juny. Precisament, el número dos de la CUP a les passades eleccions municipals, Aitor Carmona va contestar a una publicació al Facebook del Partit Demòcrata Català de Ripoll que acusava a Llagostera de qüestionar la feina feta per la Fundació MAP dient que ''en tot cas es qüestiona el moment en què s'ordena aquesta esporga'' per part de l'Ajuntament i no a la feina feta pel MAP. En aquesta picabaralla a les xarxes socials, Carmona va dir que aquesta entitat fa el què li diu el consistori ''que per això els contracteu''. El PDECat de Ripoll li va contestar que dir que la Fundació MAP fa el què li diu l'Ajuntament ''és pura inconsciència'' perquè, segons els demòcrates, allà hi treballen tècnics qualificats que saben ''perfectament'' quina és la seva feina.
 
Una font consultada per NacióRipollès de la Fundació MAP assegura que és cert que Llagostera es va reunir amb el tècnic per explicar-li aquest informe i que els seus treballadors es van limitar a complir la feina encarregada per l'Ajuntament ''que en aquest cas és el client''. Des del consistori, s'assegura que aquesta actuació ha estat ben feta perquè així ho acrediten els informes emesos.

Durant la sessió plenària, la regidora de Barris, Fina Guix, va explicar que aquest tipus d'esporga practicada als plàtans del passeig Ragull servirà perquè no s'hagin de tocar en els pròxims anys i evitarà que continuïn creixent en alçada com fins ara i ho facin en rodó. A més, la regidora també va lamentar que alguns d'aquests arbres estaven malats i ''força malament''.