Neu al Ripollès a només 800 metres a quatre dies de maig

Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant, no es reproduiran divendres

Nevada a Molló, aquest dijous
Nevada a Molló, aquest dijous | Núria Mayà
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:01h
Neu a només quatre dies del mes de maig al Ripollès i a la resta del Pirineu. Tal i com s'havia anunciat, la baixada de temperatures ha provocat que la cota s'hagi situat a només 900 metres, i puntualment per sota. Tot plegat ha provocat que no només hagi nevat a les muntanyes sinó a les valls pirinenques en punts com Esterri d'Àneu, Puigcerdà i Camprodon, entre altres. A més, també s'ha vist nevar a la serra de Prades i altres punts elevats de l'interior del país.

Al Ripollès pràcticament ha nevat a qualsevol cota –fins i tot a Ripoll- però no ha agafat per sota els 800 metres. Per sobre de 1.200 metres els gruixos acumulats són notables.
 

Nevada a Camprodon, aquest dijous Foto: Germán Bueso



Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant al llarg del dia fins als 1.200 metres, es mantindran aquest dijous però ja no es reproduiran el divendres. Demà, l'ambient serà fred i no es descarten glaçades a l'interior.

Tanmateix, les temperatures es començaran a recuperar a partir de dissabte amb una situació però que no acabarà de fer el tomb. En aquest sentit diumenge es podrien repetir els ruixats i els xàfecs mentre que dilluns el temps s'estabilitzaria definitivament.