La Policia Nacional escorcolla la segona residència dels Pujol a Queralbs

L'operació es realitza en el marc de les investigacions sobre el patrimoni de Jordi Pujol Ferrusola, que ahir va ser empresonat a Madrid

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:56h
Un cotxe de la policia espanyola, a la casa dels Pujol a Queralbs
Un cotxe de la policia espanyola, a la casa dels Pujol a Queralbs | NacióDigital
Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional espanyola han escorcollat aquest dimecres al matí la segona residència de la família Pujol Ferrusola de Queralbs l'endemà de l'empresonament del fill gran de la família.

L'escorcoll –que ha durat un parell d'hores- ha coincidit amb la presència a Queralbs de Marta Pujol Ferrusola. Els agents han marxat de la residència amb un parell de caixes. Poc després, ha marxat un Mercedes de color blau fosc de la finca conduït per la filla dels Pujol Ferrusola.

Més escorcolls a Barcelona

Els agents també escorcollen el domicili i l'oficina de l'expresident Jordi Pujol a Barcelona així com domicilis i despatxos de Pujol Ferrusola, un al carrer Ganduxer i l'altre al carrer Calàbria. Com preveu la llei, els escorcolls s'estan duent a terme en presència del fill gran de l'expresident de la Generalitat, que ha estat traslladat de matinada des de Madrid a Barcelona.

Els agents s'han personat a casa de Jordi Pujol el dia següent que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata decretés presó incondicional per al primogènit de l'expresident, per l'evasió fora de l'Estat d'un "mínim" de 30 milions d'euros des que es va començar a investigar la família el 2012.

De l'edifici s'ha vist sortir poc després de les 9 del matí a Jordi Pujol, quan els membres de la Policia Nacional ja estaven al seu domicili, situat a la ronda General Mitre. Tot i això, no ha volgut fer declaracions davant dels mitjans l'endemà que el seu fill gran ingressés a la presó de Soto del Real.Hi va entrar a un quart d'onze de la nit arran d'un escrit del jutge de l’Audiència Nacional que explica que, dels informes policials elaborats des del febrer del 2016 -quan va tenir lloc l'anterior compareixença de Pujol davant del jutge-, se'n desprèn que l'investigat "ha continuat fent tota mena d'activitats comptables, bancàries" i d'altres tipus "a través de la utilització de socis, amics i testaferros" per ocultar fons i posar-los "fora de l'abast dels tribunals".