«Missatges en una ampolla», Vichy Catalan converteix Beget en un plató d'anunci

L'empresa de begudes roda el seu darrer espot al nucli de Camprodon

Isaac Muntadas
25 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:17h
Anunci de Vichy Catalan a Beget
Anunci de Vichy Catalan a Beget

Vichy Catalan ha convertit Beget un plató publicitari. El darrer espot de l'empresa de begudes està de Camprodon. El curtmetratge -amb una durada de quasi bé 8 minuts-, dirigit per Nil Santané, porta per títol "Missatges en una ampolla'' i explica la història d'amor al llarg dels anys entre la Maya i en Marcos. Ara mateix, el vídeo es pot veure a YouTube des de fa deu dies -també a la televisió- i ha tingut força èxit perquè ha rebut pràcticament unes 20.000 visites.

El curtmetratge comença amb la Maya a davant de l'església del poble esperant per marxar amb el cotxe després de passar-hi les vacances. Tot seguit, arriba en Marcos per acomiadar-se d'ella i li demana que no marxi. Els dos nens s'intercanvien un regal entre ells perquè no s'oblidin un de l'altre. Ella li dóna la seva caixa de pintures, ja que en Marcos és un excepcional dibuixant i ell, un penjoll. Des d'aquest moment, es veu com en Marcos va creixent i no para de fer dibuixos de la Maya, els quals guarda en una cabanya a dins d'ampolles de Vichy Catalan buides.

Al cap d'un anys, quan els dos ja són més grans es retroben al poble i ell li pinta un retrat on a sota de tot en un escrit li demana que es quedi i ella li dóna el seu telèfon. La història d'en Marcos i la Maya va pel bon camí, ja que els dos vells amics visiten els paratges de la zona mentre es van revivint instantànies del seu passat quan estaven junts. Al costat del riu, en Marcos li dóna una llauna de Vichy i, en un flashback, es veu que quan eren petits la Maya li havia donat en aquell mateix indret una ampolla d'aquesta beguda. Just després, en Marcos li fa un petó a la Maya, però ella li ensenya un bitllet d'avió amb destinació a Berlín, donant a entendre que ha de marxar.

De totes maneres, les històries d'amor sempre acaben bé i aquesta no és una excepció. La Maya no marxa i es queda amb en Marcos després de veure tots els dibuixos que li havia fet quan era petit. Al final del curtmetratge, se'ls pot veure a tots dos junts somrient i compartint taula amb una sèrie d'amics.