El ple suspès a Ripoll per la protesta de la Festa Major Alternativa es reprèn sense el regidor de la CUP

Santi Llagostera ha explicat que s'ha confós d'hora pensant que el ple es faria aquest dimarts a les 8 del vespre | Explica que es va produir una protesta perquè no s'havia solucionat el problema

La cadira de Santi Llagostera (CUP) ha quedat buida durant el ple d'aquest matí
La cadira de Santi Llagostera (CUP) ha quedat buida durant el ple d'aquest matí | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:46h
La calma ha arribat, momentàniament, a l'Ajuntament de Ripoll després de la protesta dels membres de l'assemblea de la Festa Major Alternativa en el ple de la setmana passada, que va obligar a l'alcalde, Jordi Munell (CiU), a suspendre la sessió. Aquest dimarts a les 8 del matí, s'ha reprès el plenari -de caràcter extraordinari- amb total normalitat i sense incidents. És obvi que aquest horari tan poc habitual del ple ha ajudat i, molt, a què no es repetissin els incidents de la darrera sessió.

De fet, a la sala Eudald Pradell no hi havia ni una ànima amb excepció de tres periodistes de mitjans de comunicació locals i dos policies municipals per fer guardar l'ordre en cas que vingués algú amb ganes de gresca, però no ha estat al cas. A aquella hora molta gent sol treballar i, precisament, dos regidors de l'equip de govern (Jordi Gumí i Montsina Llimós) no hi han pogut assistir per motius laborals. L'altre baixa destacada del ple ha estat la del regidor de la CUP, Santi Llagostera, que indirectament s'havia vist implicat com a ''còmplice'' en la protesta del darrer plenari per les acusacions de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) de què la formació anticapitalista no només donava suport a aquesta acció sinó que també hi estava al darrere.

Santi Llagostera no ha assistit al ple per una confusió d'hora

L'absència del regidor "cupaire" ha despertat les suspicàcies per saber quin havia estat el motiu per no assistir-hi. És més, tres testimonis l'han vist passejar només acabar la sessió al voltant de la plaça de l'Ajuntament en direcció a la cafeteria Alèsia. NacióRipollès s'ha posat en contacte amb Llagostera per saber la seva versió dels fets i el regidor de la CUP ha confessat que s'ha confós d'hora ''perquè com que tots els plens es fan a les 8 de la tarda no vam veure que en aquest cas es tractava de les 8 del matí''.

Tot i la confusió, Llagostera ha afirmat que tampoc hi hagués anat en el supòsit que els Mossos d'Esquadra haguessin vigilat la sessió perquè haurien pogut coaccionar el comportament dels assistents. A més, el regidor de la formació independentista ha carregat contra l'horari del ple dient que era mala hora, ja que no ''s'hi acostarà ningú''. I de fet, així ha estat.

Sobre la seva opinió pel què fa a la protesta de l'altre ple per reclamar una Festa Major Alternativa, Llagostera s'ha mostrat conciliador i, utilitzant una metàfora botànica, ha dit que ''no puc criticar massa les branques sinó que he de criticar l'arrel, que no s'ha solucionat bé''. El regidor de la CUP no ha volgut donar la seva opinió sobre què li van semblar les formes de la reivindicació, però ha apuntat que si ''hi ha hagut una protesta és perquè no s'ha solucionat el problema''. A més, ha instat al diàleg entre les dues parts -govern i membres de l'assemblea de la Festa Major Alternativa- per tal que es pugui cedir un espai del municipi per atendre la seva reivindicació ''com passa a molts altres pobles de Catalunya''. Llagostera ha insistit que tot plegat ''és un problema d'egos en què algú s'ha 'picat' i ja som una mica grans perquè això passi. S'ha de negociar''.

Tornant al ple, a l'inici de la sessió dels escassos 25 minuts que ha durat el plenari, Munell ha fet la única referència al què va succeir dimarts passat dient que lamentava ''els fets incívics que va suposar l'atac a la democràcia local'' i que va impedir la celebració normal del ple.
 

A la sessió matinal d'aquest ple extraordinari no hi ha assistit públic Foto: Isaac Muntadas