La CUP de Campdevànol censura que l'Ajuntament pagui als regidors el viatge a Brussel·les

L'alcalde, Joan Manso, creu que hi han d'anar en representació del consistori i que hi van a treballar com un dels actes emmarcat en la Capitalitat Europea del Ferro

Isaac Muntadas
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:13h
La Gala de Campdevànol
La Gala de Campdevànol | NacióRipollès
El viatge a Brussel·les que ha organitzat l'ajuntament de Campdevànol els propers dies 28, 29 i 30 d'abril en què es mostrarà la Dansa de la Gala a tot Europa, emmarcat en un dels actes de la Capitalitat Europea del Ferro que enguany ostenta el municipi campdevanolenc, ha generat una certa polèmica al consistori. La controvèrsia ve des de la CUP que a través de la seva portaveu, Mariona Baraldés, ha censurat que l'Ajuntament pagui el viatge fins a la capital de Bèlgica a tots els regidors de la corporació. De fet, Baraldés ja ha confirmat que no s'hi desplaçarà i que, en cas d'haver-hi anat, ho hagués pagat amb diners de la seva butxaca.

La resposta de l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso (CiU), en el ple ha estat taxativa. ''És una decisió estrictament política que pot estar més o menys qüestionada'', s'ha justificat. Manso assegura que anar en representació de l'Ajuntament en un viatge ''tan important'' com aquest és un ''element innegable''. El batlle campdevanolenc no n'ha volgut fer ni debat polític perquè pensa que és d'obligat compliment que el consistori tingui una representació institucional a tots els actes promoguts des de l'Ajuntament.

A més, l'alcalde ha puntualitzat que a Brussel·les hi aniran a treballar perquè divendres al matí els regidors es trobaran amb l'alcalde de la ciutat, Yvan Mayeur. També es reuniran amb eurodiputats i al migdia inauguraran l'exposició dedicada a la Dansa de la Gala a la delegació permanent de la Generalitat a la Unió Europea. I el més important de tot, serà l'assistència diumenge a la ballada de la Gala a la Grand Place de la ciutat amb la Cobla la Principal d'Amsterdam.

Manso ha reiterat que porten tres mesos organitzant el viatge i que allà ''treballarem com negres''. A banda de recordar que han de desplaçar a un centenar de persones fins a la capital -en aquest cas sí que han hagut de pagar els 315 euros que els hi ha costat el viatge sense comptar les despeses addicionals-. L'altre argument que ha esgrimit Manso per defensar-se de l'atac de la CUP ha estat el fet que, per exemple, el Congrés dels Diputats o el Parlament de Catalunya també paga els desplaçaments dels seus diputats a actes institucionals per qüestions de feina. En aquest punt, la regidora "cupaire" li ha recriminat que perquè ho facin altres institucions, l'Ajuntament no ha de perquè fer-ho. ''Així va l'economia'', s'ha queixat.

En tot cas, Baraldés ha volgut aclarir que la CUP no critica el projecte de la Capitalitat Europea del Ferro de Campdevànol i creu que hi ha d'haver-hi representació institucional sempre i quan paguin el desplaçament de la seva pròpia butxaca. Manso ha acabat el debat dient que aquest viatge tindrà un ''gran impacte'' pel municipi i serà el ''millor aparador'' que ha tingut el poble en anys.
 

Un moment del ple en què l'alcalde Joan Manso es dirigeix a la regidora de la CUP, Mariona Baraldés. Foto: Isaac Muntadas