El PDECat compara la interrupció del ple de Ripoll amb l'assalt ultra a la Blanquerna de Madrid

La JNC del Ripollès se suma a la condemna de l'acció de protesta de l'assemblea de la Festa Major Alternativa que va obligar a suspendre la sessió

Interrupció del ple de Ripoll per part de l'assemblea de la Festa Major Alternativa
Interrupció del ple de Ripoll per part de l'assemblea de la Festa Major Alternativa | Isaac Muntadas
Redacció
29 de març del 2017
Actualitzat a les 11:28h
El Partit Demòcrata Català (PDECat) de Ripoll ha condemnat l'acció de protesta de l'assemblea de la Festa Major Alternativa que va irrompre ahir al ple forçant-ne la interrupció quan només feia deu minuts que havia arrencat. La formació ha comparat la iniciativa amb els aldarulls a la llibreria Blanquerna de Madrid l'onze de setembre del 2013 en què un grup d'ultradretans van entrar per la força i van agredir algunes de les persones presents en l'acte convocat per la Generalitat amb motiu de la Diada. 

A la condemna de PdeCat s'hi ha sumat també les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) del Ripollès que han emès un comunicat lamentant l'acció i donant suport a l'equip de govern municipal. "Considerem que és una manca de respecte al conjunt de la població i a la democràcia alterar, interrompre i obstaculitzar el desenvolupament de la sessió del ple municipal tal com ho ha fet un grup de persones de l'entorn de l'esquerra alternativa, de col·lectius com Arran Ripollès o el casal popular La Metxa", apunten en el comunicat. 


Els polèmics fets van tenir lloc al ple municipal d'ahir al vespre. Una quinzena de persones de l'assemblea de la Festa Major Alternativa -composada per Arran Ripollès, l'Ateneu Bagauda, el Casal Popular La Metxa i el Cau dels Vàndals de Campdevànol- van interrompre la sessió aixecant pancartes amb l'''etiqueta'' #volemfmalternativaripoll. Tot seguit, la portaveu de l'assemblea, Carla Escarrà, va començar a llegir un manifest reivindicatiu per reclamar al govern municipal la celebració d'una Festa Major Alternativa a Ripoll per Sant Eudald. Tot i els intents de l'alcalde, Jordi Munell, per seguir amb el debat plenari, la portaveu el va ignorar. Munell va acabar desistint i suspenent la sessió davant l'estupefacció de regidors i públic visiblement molestos per la interrupció.

Acusacions creuades entre l'equip de govern i l'assemblea 

L'assemblea de la Festa Major Alternativa acusa l'equip de govern de "manca de voluntat política" a l'hora d'autoritzar les activitats que proposa. El col·lectiu assegura que al consistori ''li manquen arguments tant tècnics com legals'' i que l'explicació a la prohibició de la festa es basa en l'opinió del govern sobre el concepte de ''Festa Major''. Tot i així, pensen que no és ''acceptable'' si s'utilitza com a argument ''per a negar-nos el dret a poder dur a terme el que entenem com a Festa Major''. Per la seva banda, l'Ajuntament argumenta que no és una qüestió política sinó que es deu al fet que han actuat ''tard i malament''.

Primer, perquè segons el regidor de Festes, Ramon Santanach, s'haurien d'haver adreçat a la Comissió de Festes i presentar al gener la seva proposta, el més en què la Comi envia una carta a totes les entitats del municipi per integrar les seves propostes dins del pack de Festa Major. I, en segon lloc, Santanach assegura que ells estaven disposats a fer una Festa Major ''completament a part'' i que la resposta de l'Ajuntament va ser clara: ''La Festa Major és de tots els ripollesos i només n'hi ha una perquè no en podem fer dues o tres al gust de tothom''.