El servei comarcal de recollida de gossos abandonats costarà un euro a cada ripollès

La taxa per habitant puja 25 cèntims | A partir d'ara el Consell Comarcal també podrà recollir tots els gossos que es considerin "comissats", que sobretot són de raça perillosa | El plenari també ha aprovat per majoria, amb l'única abstenció del PSC, adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum

Isaac Muntadas
28 de març del 2017
Actualitzat a les 17:32h

Ple del Consell Comarcal del Ripollès d'aquesta setmana Foto: Isaac Muntadas


El servei de recollida de gossos abandonats que ofereix en exclusiva el Consell Comarcal del Ripollès serà un pèl més car a partir d'ara. Dels 0,75 euros per habitant que pagaven fins ara els 19 municipis de la comarca es passarà a 1 euro per contribuent, segons l'anunci en la darrera sessió plenària del vicepresident de Cooperació Municipal, Relacions Institucionals, Administració i Innovació Territorial, Pep Coma, de CiU. La decisió ha estat aprovada per unanimitat i ja se sabia que tiraria endavant ja que anteriorment s'havia discutit al Consell d'Alcaldes, que també hi havia donat el seu vistiplau.

Deixant de banda aquest punt basat en el finançament del servei, a partir d'ara el Consell Comarcal no només es dedicarà a recollir els animals abandonats sinó que també ho estendrà a aquells gossos que es considerin "comissats". Aquest cas es donarà si un ajuntament ha iniciat un expedient administratiu per retirar o confirmar la titularitat del propietari del gos.

Segons ha explicat Coma, hi ha diversos municipis del Ripollès que tenen aquesta problemàtica, sobretot amb gossos de raça perillosa -és el cas de Ripoll- que per tenir-los s'ha de posseir una llicència municipal. "Moltes vegades els propietaris no tenen aquesta llicència i l'ajuntament té la potestat de comissar l'animal", explica el vicepresident. Llavors, el titular del gos només podrà recuperar l'animal si acaba aconseguint la llicència. En cas contrari, es retiraria la titularitat del gos al seu propietari fins que es resolgui l'expedient administratiu i el gos passaria a considerar-se com un animal abandonat.

El PSC s'absté en l'aprovació del Pacte Nacional pel Referèndum

Tots els grups comarcals del Ripollès, amb l'única abstenció del PSC, han aprovat adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. A banda de subscriure el seu contingut, l'objectiu de l'ens és promoure que les entitats, associacions i agents econòmics s'hi sumin i recolzin aquest manifest.

El president del Consell Comarcal, Joan Manso (CiU), ha expressat que aquest pacte té com a vocació donar suport des de les institucions públiques al referèndum "que s'ha de celebrar en aquest país per la defensa de la llibertat nacional". Manso ha instat als governs català i espanyol a superar les dificultats actuals per convocar "en termes jurídics i en acord a dret aquest referèndum".