Ripoll acull una nova edició de la Fira de les 40 Hores amb quasi 200 expositors

La principal novetat d'enguany és el renovat Mercat de les Arts, substitut del Mercadet, que tindrà expositors a l'església de Sant Pere i a la plaça Abat Oliba | La plaça de l'Ajuntament acollirà una mostra dels polígons de Ripoll i de les empreses de la comarca més importants

Isaac Muntadas
29 de març del 2017
Actualitzat el 30 de març a les 17:10h
Presentació de la Fira de les 40 Hores de Ripoll
Presentació de la Fira de les 40 Hores de Ripoll | Isaac Muntadas
L'arribada de la primavera és sinònim d'una nova edició de la Fira de les 40 Hores de Ripoll, que enguany se celebrarà el proper divendres 31 de maig al diumenge 2 d'abril. La fira multisectorial més important i consolidada del Ripollès acollirà prop de 190 expositors de tot tipus de sectors econòmics de la comarca i de fora. A més, aquesta edició vindrà carregada d'una sèrie de novetats que li donaran un plus de qualitat important.

La primera de les novetats serà la substitució del Mercadet de la plaça de la Lira pel Mercat de les Arts. Dos dels seus organitzadors, Eudald Alabau i Maite Amarita, han explicat que calia donar-li un impuls i renovar-lo després de dos anys en què no havia funcionat gaire bé. Per això, enguany el Mercat de les Arts, que s'instal·larà a cavall entre l'església de Sant Pere i la plaça Abat Oliba, durarà dos dies -dissabte i diumenge- en comptes d'un i esperen que enlloc ''d'un petard sigui una bomba''. La quota artística estarà representada per una vintena de parades amb artistes i artesans que faran exposicions de compravenda d'art i també hi haurà lloc per les demostracions i tallers de tot tipus com aquarel·la, picapedrer, ceràmica de torn, talla de vidres, enquadernació per fer un llibre d'artista o l'actuació dels membres de l'Escola de Música, que delectaran els visitants amb mini-concerts.

L'altra gran novetat de la fira serà la incorporació d'una carpa de 150 metres quadrats a la plaça de l'Ajuntament que amb el suport de l'UIER, la Cambra de Comerç de Girona i el propi consistori, hi ubicarà una exposició de polígons i d'infraestructures que es construiran en un futur a Ripoll i a la resta de la comarca. Aquesta carpa també comptarà amb la presència de 40 plafons expositors de les empreses més importants del Ripollès i també s'hi habilitarà un espai amb la projecció d'uns vídeos ensenyant què es fa i com es treballa a cadascuna d'aquestes empreses. Una de les utilitats d'aquesta nova carpa segons ha explicat el gerent de l'UIER, Josep Pascal, és que els joves de la comarca vegin quina és l'oferta de feina al Ripollès i puguin treballar-hi ''d'aquesta manera no marxen a fora i no perdem població''.

El Tastatast, la Fira Aparador i el producte del Ripollès, altres atractius

A banda de les incorporacions d'enguany, hi ha activitats que es mantenen pel seu èxit i per la seva consolidació assolida durant el pas dels anys. L'exemple més evident és el Tastatast, que es farà a la sala Eudald Graells i serà una de les activitats que encetarà la fira el proper divendres al vespre. El president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, Fran Barroso, ha explicat que en aquesta edició hi haurà un total de deu estands de restauració d'arreu de la comarca, com per exemple, la cervesa artesana Minera, el Mas el Lladré, la Taverneta, el restaurant la Solana de Ter o vins Guillamet. La temàtica d'aquesta edició és la cuina de muntanya i cada estand presentarà dues propostes gastronòmiques, una de les quals ha d'estar relacionada amb els productes de Quilòmetre 0. Una de les propostes s'intercanviarà per un tiquet i l'altre per dos que tindran uns preus molt assequibles que seran de 2 euros per un tiquet, 5 euros per tres tiquets i 10 euros per 7 tiquets.

A la plaça Sant Eudald, un any més s'hi ubicarà la carpa de la Fira Aparador de la Unió de Botiguers de Ripoll. El títol d'aquest any d'aquesta mini-fira dins de la pròpia Fira de les 40 Hores serà Com a casa enlloc i, segons el seu president Josep Forcada, els estands transmetran ''natura'' i principalment tractaran la temàtica del turisme rural i la fusta. Per exemple, la botiga d'informàtica Beep Ripoll muntarà un espai de realitat virtual, el Fotoprix Ripoll posarà un photocall a disposició dels assistents, hi haurà shows en directe d'Alba Carillo Perruqueria i d'Estètica Essència, una degustació de vermuts i cava del celler el Bocoi o una exhibició de dansa de Mou-T Dance School.

Tornant a la gastronomia, a la plaça de la Lira hi haurà l'espai de venda i degustació de productes alimentaris del Ripollès, per només un euro per producte, denominat Soms Ripollès i comptarà amb la presència de nou representants, entre ells cinc formatgers (Muuu Beee, Pujol-Orra, Mas el Lladré, Palou i Roura Soler), la mel de la Vall de Ribes, la cervesa artesana Minera, embotits de Ripoll i Aromik.

"Bon temps" per aconseguir rècord d'assistència 

La Fira de les 40 Hores també tindrà moltes més activitats i espais pels expositors com el gran gruix dels estands tradicionals d'espais multisectorials, institucionals i entitats ripolleses; la fira d'antiguitats de diumenge a la plaça de la Llibertat; la mostra d'automoció a l'aparcament del passeig del Ter i les atraccions i passejades amb poni pels més petits. La regidora de Comerç, Fires i Mercats, Magda Perramon, ha demanat ''bon temps'' pel cap de setmana de la fira per tal d'aconseguir una xifra de visitants rècord que sobrepassi les 30.000 persones.
 

Totes les activitats de la Fira de les 40 Hores de Ripoll 2017