Tornen a denunciar problemes de cobertura a les Llosses

L'alcalde de Borredà, Joan Roma, exifeix una "sanció exemplar" a la companyia, ja que fa quatre dies que no tenen cobertura

28 de març del 2017
Actualitzat el 29 de març a les 7:49h
Els problemes amb la cobertura mòbil i d'Internet a Les Llosses, Alpens (Osona) i Borredà (Berguedà) s'incrementen. Després de les reiterades queixes de l'alcalde de Borredà, Joan Roma, ja sigui a la companyia Telefónica, com a través del Govern de la Generalitat, finalment ha enviat una carta a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, exigint que l'executiu es posi al costat de la ciutadania i, per tant, que imposi una "sanció exemplar" a la companyia de telecomunicacions. 

Segons l'alcalde, el municipi està sense cobertura des del passat 24 de març "per culpa del maleït repetidor de Puigdon". Davant d'aquesta situació, ha relatat, Movistar "no fa cas de les denúncies per avaria, mal servei i mal funcionament", tant a Borredà com a Alpens i Les Llosses, i els avisos no arriben als alts càrrecs. Per altra banda, ha indicat, les justificacions que es donen són diverses, passant pel temporal de pluja i vent, la manca de combustible del repetidor, un robatori, actes de vandalisme o una avaria: "Qualsevol altre motiu que sigui cert o inventat". 

Per tot això, ha manifestat Roma, no veu cap altra solució que plantejar una "acció contundent" per part del Govern de la Generalitat, com la de posar una "sanció exemplar", davant de la "incompetència del servei" que ja fa més de 12 anys que s'arrossega. "No estem davant d'un fet puntual, en un moment especial, sinó endèmic", ha lamentat. En aquest punt, i malgrat que no es veu "cap interès" per part de l'empresa per resoldre aquest aspecte, demana a les administracions públiques catalanes que es "preocupin" pels ciutadans que estan patint aquesta situació. 

"Confio en la seva col·laboració i comprensió, per posar en marxa els mecanismes de sanció", ha declarat. Per altra banda, ha avisat, està estudiant si cal portar aquest aspecte al Parlament de Catalunya, mitjançant propostes als grups parlamentaris.