Educació

El Consell Comarcal manté el transport escolar gratuït als nuclis de Camprodon

El servei a Font-rubí, Rocabruna, Beget, Salarsa i Bolós estarà costejat per Ensenyament i la Diputació de Girona a parts iguals

per Redacció , 28 de març de 2017 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Ripollès ha aconseguit mantenir la gratuïtat del transport escolar a Font-rubí, Rocabruna, Beget, Salarsa i Bolós. Tal com expliquen en un comunicat, un dels seus objectius és afavorir la igualtat d’oportunitats al territori. Per això, "s'ha capitanejat les accions necessàries per aconseguir que segueixi sent gratuït el transport escolar de les línies R3 (Camprodon, Font-rubí, Rocabruna i Beget) i R4 (Camprodon, Salarsa i Bolós)".

Segons la legislació vigent, i pel que fa a educació obligatòria, la Generalitat preveu la gratuïtat del transport escolar per a aquells alumnes que s’hagin de desplaçar fora del municipi de residència per anar a classe. Amb tot, i tenint en compte la gran distància que separa el nucli de Camprodon respecte altres pobles del mateix terme municipal, el Consell Comarcal del Ripollès considera que cal fer una excepció quan se superen els sis quilòmetres de distància dins del mateix municipi i prestar aquest servei sense cost per a les famílies.


Cal tenir en compte, per exemple, que el trajecte del transport escolar entre Camprodon i Beget dura 40 minuts. Això és més temps que a la resta de trajectes entre els altres municipis de la vall i els centres escolars de Camprodon.

Enguany finalitza el conveni amb la Diputació de Girona que subvencionava el servei de les línies R3 i R4. És per aquest motiu que el Consell Comarcal del Ripollès ha canalitzat aquesta inquietud a rangs administratius superiors. Arran d’aquestes gestions, el Consell Comarcal ha aconseguit el compromís segons el qual ara el servei de les línies R3 i R4 el costejaran a parts iguals el Departament d’Ensenyament i la Diputació de Girona.


 

 

Participació