Txarango cedeix la meitat dels drets d'autor d'una cançó a la Fundació MAP

La recaptació de "Mil ocells" es destinarà a la iniciativa "Al teu costat!"

Una imatge del grup de quan havia col·laborat amb el calendari del 2015 de l'entitat
Una imatge del grup de quan havia col·laborat amb el calendari del 2015 de l'entitat | Fundació MAP
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat el 24 de març a la 13:26h

Txarango ha volgut convertir el seu nou disc, El cor de la terra, en un altaveu de projectes de caràcter social. Per això els 14 temes que componen el nou àlbum abracen la tasca de 14 col·lectius amb els quals el grup ha tingut relació. Es tracta d'entitats que tracten qüestions culturals, de salut, de justícia social i que treballen temes d'immigració. El 50% dels drets d'autor de cada cançó es destinaran a cadascun d'aquests col·lectius.

Tal com explica la Fundació MAP, ha estat una d'aquestes escollides amb el tema Mil ocells, una cançó d'amor que compta amb la col·laboració de Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo. Els diners procedents dels seus drets es destinaran al projecte "Al teu costat!" de suport a les famílies de persones amb discapacitat de la Fundació MAP. Una iniciativa que proporciona espais i personal de suport per l'acompanyament en activitats de lleure inclusives i que organitza estades puntuals de respir o de cap de setmana per apoderar els joves en el procés d'autodeterminació.

La cessió de drets tindrà vigència durant tota la campanya i les gires del disc i finalitzarà amb el següent treball discogràfic de la banda, que calcula que l'import que pot generar són uns 700 euros l'any per col·lectiu. Txarango va proposar la iniciativa a finals del 2016 a la Fundació MAP, que la va acollir amb molta il·lusió i agraïment. Entitat i músics ja havien col·laborat per a l'elaboració del calendari del 2015 i s'han emplaçat a col·laborar en nous projectes i propostes.
 

Una imatge del grup de quan havia col·laborat amb el calendari del 2015 de l'entitat Foto: Fundació MAP