El Saló de l'Ensenyament del Ripollès es consolida com a referent educatiu del territori

Uns 600 alumnes del Ripollès, Osona i Cerdanya, s'informen per la seva carrera professional

Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 11:33h
Alumnes informant-se al III Saló de l'Ensenyament del Ripollès.
Alumnes informant-se al III Saló de l'Ensenyament del Ripollès. | CCRipollès
El Saló de l'Ensenyament del Ripollès s'ha consolidat com a referent educatiu del territori i les comarques veïnes, com Osona i la Cerdanya. Aquest dimarts el saló esperava la visita de més de 400 joves, i es va arirbar a 600 visitants, convertint-se així en tot un èxit. Posar a l'abast dels joves de la comarca tots els recursos necessaris perquè forgin una bona base per a la seva carrera professional i personal és un dels objectius del Consell Comarcal del Ripollès i, especialment, la seva àrea de Joventut.

Tal com informa el Consell Comarcal del Ripollès, durant l'acte inaugural, el president d'aquest ens, Joan Manso, va subratllar el nivell de consolidació del saló i el seu caràcter d'aparador comarcal al servei de tots els joves. Manso va assegurar que és una bona aposta en un territori que queda allunyat d'altres indrets on se celebren esdeveniments similars. Així mateix ha valorat positivament la celebració en paral·lel del I Saló de l'Ocupació del Ripollès, que considera que afegeix consistència al de l'ensenyament.

D'altra banda, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va definir el saló com una magnífica oportunitat per donar a conèixer les opcions que tenen els joves per continuar la formació. En aquest sentit, tal com va afegir la coordinadora territorial de Joventut de girona, Agnès Fàbregas, una formació que engloba des dels ensenyaments universitaris fins a la formació professional i ocupacional.

A més, des de l'organització del Saló de l'Ocupació del Ripollès, el president de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, Eudald Castells, va ressaltar la utilitat de poder celebrar aquests dos esdeveniments conjuntament. Això, segons Castells, permet explicar als joves quines empreses hi ha a la comarca, què fan i quines oportunitats laborals els poden oferir.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va tancar els discursos celebrant el creixement del saló fins al punt que el recinte actual es queda petit. Un creixement que va qualificar d'important, ja que des de l'any 2000 fins al 2016 Ripoll ha perdut 800 joves. És per això que va considerar tan important divulgar les opcions de formació com les opcions laborals de la comarca perquè els joves tornin després de marxar per estudiar.

35 estands a la fira, 7 més que l'any passat

El III Saló de l'Ensenyament del Ripollès ha sumat set estands més que a l'edició anterior, cosa que l'ha fet arribar a la xifra de 35, d'estudis universitaris i formació professional. Enguany també hi ha hagut centres de fora de Catalunya.

Pel que fa a estudis universitaris, hi ha estat presents estands dels centres següents: Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat de Lleida, Universitat Escola Internacional d'Hoteleria i Gestió Turística Vatel d'Andorra, Universitat de Vic, Universitat de Manresa, ESERP, UNED, ERAM, Les Roches Global Hospitality Education, ESDAP, EUSES i l'HTSI Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi.

Entre els estands del Ripollès presents al saló hi ha hagut els centres educatius següents: Escola Oficial d'Idiomes de Ripoll, Centre de Formació d'Adults del Ripollès, INS Abat Oliba, Escola del Treball del Ripollès, Centre de Formació Ocupacional i Escola Comarcal de Música del Ripollès.

A més, també hi ha estat presents deu centres de fora de la comarca: Institut de Vic, Institut Cirviànum de Torelló, EFA Quintanes de les Masies de Voltregà, INS Antoni Pous i Argila de Manlleu, La Salle de Manlleu, INS Bosc de la Coma d'Olot, Escola Pia d'Olot, INS la Garrotxa d'Olot, Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i INS Josep Brugulat de Banyoles.

Complementant l'oferta educativa, al Saló també hi ha hagut un estand d'orientació formativa conformat per l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) del Servei Educatiu del Ripollès i la impulsora de Garantia Juvenil. Alhora, també hi haurà un espai dedicat a l'Oficina Jove del Ripollès i a l'Agència de Desenvolupament del Ripollès.