Campdevànol iniciarà aquest estiu la reforma del pavelló per valor d'un milió d'euros

La remodelació es farà en quatre fases per refer la teulada, reubicar el bar a la planta baixa entre el pavelló i el camp de futbol i crear una sola grada amb els vestidors a sota | Es presentarà a la ciutadania el proper dimarts al centre cívic

Isaac Muntadas
10 de març del 2017
Actualitzat a les 7:34h
Aspecte del futur pavelló de Campdevànol
Aspecte del futur pavelló de Campdevànol
El compte enrere perquè el pavelló de Campdevànol deixi de ser un equipament obsolet i ple de deficiències arrencarà ben aviat. Aquest proper dimarts, a les 8 del vespre, la sala polivalent del centre cívic serà l'escenari de la presentació del projecte guanyador per reformar el pavelló Mercè Guix amb un cost total que s'aproximarà al milió d'euros -una mica més de 900.000 euros-. Així doncs, aquest vetust edifici farcit de goteres i amb un envelliment notable del seu mobiliari es rejovenirà per convertir-se en un espai modern que s'assimilarà a l'estructura tan interna com externa de l'Avellaneda de Ripoll.

De les deu candidatures que es van presentar al concurs d'idees de ja fa uns mesos, el projecte redactat pel Taller d'Arquitectura i Territori SL de José González Baswitchtz, de Barcelona, va ser el vencedor. El projecte compta amb el finançament del Pla de barris que hi aporta la quantitat més ingent, la Diputació de Girona i la Secretaria General de l'Esport. De totes maneres, com que el projecte executiu encara no està acabat i s'espera que la gent hi digui la seva per si s'hi hagués d'incorporar alguna millora, el preu encara no està tancat i les xifres podrien variar una mica.

Un projecte modern amb quatre fases d'actuació

El rentat de cara del Mercè Guix serà total. Es preveu una reforma integral de l'equipament per tal d'adaptar-lo a la normativa actual i dotar-lo d'unes instal·lacions modernes, energèticament eficients i polivalents per la pràctica de l'activitat esportiva. En primer lloc, es refarà la teulada d'uralita amb materials més adients i s'hi col·locarà un finestral de llum central per il·luminar l'espai. La novetat més important és el creixement del sector oest -el més proper a la carretera- on s'hi situarà l'única grada de què constarà el pavelló, ja que a l'altra banda s'eliminarà. Els vestidors passaran d'estar situats a l'ala nord a sota la graderia i es renovaran per complet. Per tant, l'actual zona on hi ha els vestidors i el gimnàs s'hi farà un mòdul de serveis de diferents estils.

L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, assegura a NacióRipollès que ''l'essència del projecte'' resideix en la interconnexió del pavelló amb el camp de futbol on s'hi ubicarà el bar -actualment situat a la zona oest de la primera planta- ''per tal de donar resposta a les necessitats del què seria el sector dedicat a la zona esportiva''. La porta d'accés al recinte estarà situada a l'espai entre el pavelló i el camp de futbol. I des del bar, s'accedirà a un passadís longitudinal que portarà als vestidors. El projecte consta de quatre fases i es preveu que les obres es puguin iniciar al llarg d'aquest estiu. Primer, es començaria remodelant la teulada, tot seguit es construiria el mòdul oest i després ja es faria el bar. Manso assegura que la seva candidatura ''pivotava'' sobre aquest projecte i, tot i que reconeix que és un procés llarg que ''poc a poc el farem realitat''.
 

Aspecte interior del futur pavelló de Campdevànol